magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Gombaismereti börze az Anna-ligetben
2018.10.16.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja október 27-én, szombaton rendezi meg az immár hagyományossá vált őszi gombaismereti programját az Anna-ligetben.  »
Puszta túra Cserebökénybe
2018.10.16.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság 2018. október 20-án, szombaton a Táj Nemzetközi Napján „Puszta túra Cserebökénybe” elnevezéssel kerékpáros túrára hívja az érdeklődőket.  »
A Csanádi pusztákra megérkeztek az első téli vendégek
2018.10.15.
A szikes puszták jellemző téli madárfajainak első hírnökei már megérkeztek a Körös-Maros Nemzeti Park tájaira. A Csanádi-pusztákon a napokban felbukkant egy kis sólyom, és egyre gyakoribbak a réti fülesbaglyok és a pusztai ölyvek is.  »
Dévaványán megkezdődött a túzokok repatriálása
2018.10.12.
  A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomásán megkezdődött a fiatal túzokok visszavadítása (repatriálása).    »
Kék vércse szinkron 2018: a Körös-Maros Nemzeti Park továbbra is fontos gyülekezőhely
2018.10.11.
A kék vércsék fiókáik kirepülése után és az afrikai telelőhelyeikre indulásuk előtt augusztus és szeptember hónap folyamán nappali vadászataik befejeztével egy-egy jól meghatározható pusztai facsoporton gyülekeznek éjszakázni. Ezt az időszakot hívjuk a kék vércsék gyülekezésének és ezekben a hetekben végezzük az ún. szinkronszámlálásokat, melyek eredményeként jó képet kaphatunk a Kárpát-medencében összegyűlő egyedek létszámáról.  »
Őszirózsa vetélkedő a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban
2018.10.10.
Dévaványán, az Állatok Világnapja alkalmából ismételten sor került az „Őszirózsa” természetvédelmi vetélkedő döntőjére a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. Az idei évben már tizenötödik alkalommal mérhették össze tudásukat a térségből jelentkező iskolák tanulói. A középdöntőből Szarvas, Füzesgyarmat, Dévaványa és Vésztő csapatai jutottak tovább.  »
A Kis-Sárréten és a Csanádi pusztákon is számoltuk a madarakat
2018.10.09.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idén is bekapcsolódott az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. Október 6-án két helyszínen, a Kis-Sárréten és a Csanádi pusztákon számoltuk a madarakat.  »
Őszirózsa túra: lila virágszőnyegben gyönyörködtünk
2018.10.08.
Napsütéses időben, lila virágszőnyegben gyönyörködhettek mindazok, akik részt vettek vasárnap a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság hagyományos őszirózsa-túráján. Részletek »
Látványetetésekkel hívtuk fel a figyelmet az állatok és az élővilág védelmére
2018.10.05.
Október 4-ét 1931-ben nyilvánították az Állatok Világnapjává, melyről a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelyén is minden évben megemlékezünk.  »
Fakó keselyű bukkant fel a Csanádi pusztákon
2018.10.05.
Fakókeselyű jelent meg a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. Örvendetes, hogy az utóbbi években ez a ragadozó madár egyre többször tűnik fel Magyarországon.  »
Szongáriai cselőpókok a pusztán
2018.10.04.
A Körös-Maros Nemzeti Park szikes pusztáit járva jó eséllyel megpillanthatunk egy-egy szongáriai cselőpókot, különösen az őszi időszakban.  »

  Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2018
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Kerékpáros és evezős túrák
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Ön mit gondol a nemzeti parkokról? Milyen tapasztalatai vannak?
Turisztikai kérdőív
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design