magyar english
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa
 
Föld Napja 2018
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
XV. Őszrózsa Természetvédelmi Vetélkedő - 2018
 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Keressen minket a Facebookon!
             
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Régi kedvencek és újdonságok is várják a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark látogatóit
 
Március 15-én ismételten megnyitja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Szarvason található, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye.
   
 
A hideg téli szezont átaludták a teknősök, a nyestkutyák és részlegesen a borzok is, akikkel tavasszal ismét találkozhatnak látogatóink. A tél folyamán sokat nőtt és gyarapodott az előző év nyarán született kis európai bölény borjú, aki szülei óvó tekintete mellől egyre többször elkalandozik a tágas kifutóban. Megkapó látvány, ahogy a tavasz első napsugarait önfeledt ugrándozással üdvözli. Sokak nagy kedvencei a játékos rókák és a mindig kíváncsi hollók is várják, hogy ismét életre keljen az Anna-liget a sokszor egyhangú téli csend után. A már sokak által jól ismert állatok mellé időközben új lakók is érkeztek egy rendkívül szelíd, barátságos muflon ürü és egy tél elején bajba került hattyú személyében.
 
Reméljük a tavaszi jó idő sokakat kicsalogat majd egy remek családi, baráti vagy épp csoportos kirándulásra. Az Anna-liget fái rügyeiket bontják és a zsendülő aljnövényzetben a tavasz virágai töltik meg illatukkal a levegőt. A Kölyök-zug játszótér nagyszerű kikapcsolódási lehetőség a kicsiknek, akik részére számos új szolgáltatással készültünk. Az idei évtől, a látogatóközpontban új, interaktív, természettudományos beltéri játékokat is kipróbálhatnak majd a gyerekek. A legfiatalabb korosztály számára a hosszú állatparki sétány bejárását kölcsönözhető futó biciklik, továbbá egy 3 személyes, húzható kis kocsi rendelkezésre bocsájtásával, az idősebb, illetve mozgásukban korlátozott látogatóink részére pedig kerekesszék, gurulós járókeret biztosításával szeretnénk megkönnyíteni. A látogatóközpont kis ajándékboltjának készletei is sok praktikus használati tárggyal frissültek, annak érdekében, hogy mindenki találhasson számára megfelelő emléket.
 
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, http://bit.ly/2lJJQhy változatlan jegyárakkal és havonta színes programokkal várjuk idén is régi és új látogatóinkat!
 
Nyitás március 15-én!
 
 
 
   
 
2017.03.14.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design