magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Hulladékgyűjtés a Kígyósi Nagyerdőben
 
Harmincöt önkéntes vett részt március 12-én a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett Gergely-napi erdőtakarításon. A helyszín a Kígyósi Nagyerdő volt.
   
 
A résztvevők csaknem fele Szabadkígyósról érkezett, de jöttek Szarvasról és Békéscsabáról is. A békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumból és a Kemény Gábor Szakközépiskolából diákok érkeztek, számukra igazolást tudtunk adni az önkéntes munkáról.
 
A program első harmadában a két csoportra osztott társaság összeszedte a kirándulók, erdőjárók, erdei munkások által elhagyott kisebb hulladékokat. Mivel nemzeti parkunk munkatársai folyamatosan karban tartják a tanösvényt, így nem volt sok dolga a lelkes résztvevőknek. Négy zsák szemetet szedtünk össze, melyet szétválogatás után a szelektív hulladékgyűjtőkben helyeztünk el.
 
Munka után alkalmat kerítettünk egy kis tavaszi lélektisztításra is: tettünk egy sétát a tanösvényen, ahol megfigyeltük a tavaszi növények serkenését és meghallgattuk a madarakat. Ahogyan ez más alkalmakkor is lenni szokott, a rutinos túrázók pogácsával, süteménnyel felszerelkezve érkeztek, ezzel kínálták meg egymást. Egy szabadkígyósi pásztor pedig nagy kondér slambuccal vendégelte meg a szemétszedőket.
 
 
 
   
 
2017.03.16.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design