magyar english
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa
 
Föld Napja 2018
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
XV. Őszrózsa Természetvédelmi Vetélkedő - 2018
 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Keressen minket a Facebookon!
             
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
A Maros mellett jártunk, csillagvirágot láttunk
 
Tizenöt lelkes természetjáró jött el Magyarcsanádra március 11-én, szombaton a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett csillagvirág-túrára.
   
 
Az időjárás nem igazán kedvezett: meglehetősen hűvös, szeles időben indultunk el a leendő bökényi tanösvény útvonalán. Először a Magyarcsanád melletti Bekai-halomhoz mentünk, majd átvágtunk a Bökényi-legelőn. Utunk a Maros-partján vezetett tovább. Az ártéri erdőterület szélén, a folyó bökényi öblözetében a ligeti csillagvirág egyik klasszikus termőhelyét kerestük fel. A hosszú és hideg tél miatt a kék virágok idén a szokásosnál kicsit később jelentek meg, de ebben a déli fekvésű erdőszegélyben mintegy száz virágzó növénykét már találtunk.
 
A mintegy 7-8 kilométeres túra során a hűvös idő ellenére helyenként a tavaszi napsütést is élvezhettük. A barátságtalan idő miatt kevés madárral találkoztunk, de azért láttunk néhány téli vendéget, például fenyőrigót és kékes rétihéját. Mezei pacsirták, sordélyok, citromsármányok éneke kísért bennünket utunkon.
 
Mivel a Maros éppen áradt, s a vize kissé zavaros volt, ezért vonuló récecsapatokat most nem láttunk a folyón. Valószínűleg a csöndesebb, melegebb pusztai vízállásokat, tavakat keresték fel.
 
 
 
 
   
 
2017.03.19.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design