magyar english
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa
 
Föld Napja 2018
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
XV. Őszrózsa Természetvédelmi Vetélkedő - 2018
 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Keressen minket a Facebookon!
             
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Húsvétozott a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
 
A két napos húsvéti hosszú hétvégén több ezren tettek látogatást a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban.
   
 
A tartalmas húsvéti időtöltést állandó látványosságaink mellett színes, ünnepi programokkal gazdagítottuk. A legkisebbeket tojáskeresés, illetve állatsimogató várta, ahol kisbárányok, nyuszik szeretgetésére volt lehetőség. A látogatóközpont épületében napos csibék is a Húsvét hangulatát idézték. Húsvét vasárnap és hétfőn többször is időpontra meghirdetett látványetetések zajlottak, ahol az európai bölényekről, nádi farkasokról, vaddisznókról és a vízi madarakról tudhattak meg többet az érdeklődők. Az egyes állatok kifutójánál spontán tájékoztatók hangozottak el az állatpark érdekes állatfajairól. Izgalmas kalandban volt része azoknak, akik részt vettek az Állatparkban eltűnt rejtélyes zöld tojás felkutatásában. Az ügyes nyomozókat apró, nemzeti parkos ajándékokkal jutalmaztuk.
 
Azokat, akik lemaradtak erről a remek eseményről, még számos rendezvénnyel várjuk idén is. Soron következő programjainkról a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság éves, turisztikai programajánlójából is lehet tájékozódni: http://bit.ly/2koVxtY
 
 
 
 
   
 
2017.04.20.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design