magyar english
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa
 
Föld Napja 2018
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
XV. Őszrózsa Természetvédelmi Vetélkedő - 2018
 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Keressen minket a Facebookon!
             
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Ágról-ágra, fákról-fákra –Csodákat láthattak a kíváncsi gyermek szemek
 
Madarak és fák napján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, szarvasi bemutatóhelye, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark izgalmas felfedezető túrára várta látogatóit a csodás Anna-ligetbe.
   
 
A program során a résztvevő gyermekek a madarak fészkelési, költési szokásairól kaptak hasznos, interaktív információkat, majd az Anna-liget évszázados fái között sétálva fedezhették fel a természet szépségeit. Mindeközben testközelből ismerkedhettek a körülöttünk élő állatfajokkal. A hasznos kis túra fénypontja, egy széncinegék által lakott odú felkeresése volt, melyben már kirepülés előtt álló fiókák nevelkednek. A szorgalmas madárszülők eleségszerző körútját kihasználva, néhány pillanatra meg is tekintettük egyiküket, mely mindenki számára nagy élményt jelentett. Lábainknál eközben megjelentek a Körösvölgyi Állatpark kis vadmalacai is, akik még átférnek a vaddisznó konda lakóhelyét elkerítő rácsokon, így gyakran kijárnak a látogatók közötti területre táplálékot keresni. Búcsúzóul a 300 esztendős kocsányos tölgyet is megölelhették a jövő kis természetvédői.
 
Legközelebbi programunk gyermeknapon (május 28-án, vasárnap) lesz melynek keretében állatsimogatóval, szelíd állatok állatbemutatójával, állatos bábelőadással, póni lovagoltatással és sokféle szabadtéri játékkal várjuk a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba a látogató gyermek közönséget, szüleiket és nagyszüleiket.
 
 
 
 
 
 
   
 
2017.05.12.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design