magyar english
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa
 
Föld Napja 2018
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
XV. Őszrózsa Természetvédelmi Vetélkedő - 2018
 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Keressen minket a Facebookon!
             
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Közeleg az V. Bihari Táj Napja
 
Május 20-án immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Bihari Táj Napját a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Bihari Madárvártájában.
   
 
A Biharugra Község Önkormányzatával folytatott egyeztetések eredményeként öt esztendővel ezelőtt született meg az ötlet, hogy rendezzünk Biharugrán egy természetvédelmi nyílt napot, melynek keretében a térség természetvédelmi, táji és kulturális értékeit is bemutathatjuk. A gondolatot tett követte, így 2013 tavaszán megtartottuk az I. Bihari Táj Napját.
 
Talán kevesen tudják, honnan származik az elnevezés. Nos, ez a régió valamikor a történelmi Bihar vármegyéhez tartozott, s annak ellenére, hogy a közigazgatási határok megváltoztak, az itteni emberek ma is büszkén biharinak vallják magukat.
 
Ez a táj valóban sajátos, különbözik Békés megye más részeitől. Sokkal változatosabb: az agrár-kultúrterületek mellett nagy kiterjedésű gyepek, halastavak, mocsarak és erdők gazdagítják. A változatos élőhely egyben az élővilág gazdagságának is az alapja, így joggal vetődött fel, hogy egy nagy rendezvény keretében hívjuk fel a figyelmet erre a sajátos és egyedi értékre. Már az első rendezvény bizonyította, hogy a környékbelieket vonzzák ezek a látványosságok. Eddig minden alkalommal ezernyi ember fordult meg a Bihari Táj Napján.
 
Az idén tehát már ötödik alkalommal várjuk természetvédelmi, szakmai, kulturális programokkal a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Töltsenek el a természetben egy szép májusi napot!
 
A rendezvény részletes programját megtalálják honlapunkon és Facebook-oldalunkon.
 
 
 
 
   
 
2017.05.14.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design