magyar english
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa
 
Föld Napja 2018
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
XV. Őszrózsa Természetvédelmi Vetélkedő - 2018
 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Keressen minket a Facebookon!
             
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kultúrtörténeti értékek
Védett természeti területek

MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
„Fürge róka lábak”- Gyermeknap az Állatparkban
 
Az eddigi legprogramgazdagabb gyermeknapra várjuk kedves látogatóinkat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyére, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba. Ezen a napon valóban a fürge „róka” lábaké lesz a főszerep.
   
 
Május 28-án 9 órától egészen 17 óráig kínálunk élményeket, látnivalókat nem csak a gyermekek, hanem az egész család számára. A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nagyszerű állandó látványosságai mellett rengeteg színes kiegészítő programmal készülünk. Állatsimogatónkban az egész nap folyamán lehetőség lesz kis háziállatokkal való barátkozásra. A látogatóközpont épületében a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, Mesélő vizek, „Az igazi vízipók” című kiállítása nem csak a legkisebbeknek, de szüleiknek is érdekes információkkal szolgál. Az állatpark Kölyök-zug játszótere szintén kihagyhatatlan élményeket tartogat, melyet számtalan interaktív, kültéri szórakoztató játékkal egészítünk ki. Aki szeretne, óriás szappanbuborékokat is fújhat, röpíthet. 9 óra 30 perctől indul a népszerű póni lovaglás, mely 2 órán keresztül várja a „pónigolni” vágyó kisgyermekeket. 10 órától kerül sor a nap fő attrakciójára, a kiahagyhatatlan „Állati jó Bemutatóra”, ahol egy látványos show műsor keretében szelíd állatsztárok szórakoztatják majd a közönséget. 11 órától „A medve, a róka és a bödön vaj”, illetve „A két kicsi bocs meg a róka” című mesék következnek a szarvasi Süni Bábcsoport remek előadásában. A délelőtt aktív elfoglaltságaiban megfáradt résztvevőket, délután izgalmas mozizásokra várjuk a látogatóközpont konferencia termébe, ahol a Filmdzsungel stúdió Budapesti vadon (2006) és a Safari a nagyvárosban (2016) című filmjeit vetítjük majd. Délután 14 órakor mutatkozik be a Körösvölgyi Állatpark legújabb állatfaja, a Csehországból érkezett jávorszarvas, akiről most minden érdekességet meg lehet majd tudni.
 
A programokon történő részvétel állatparki belépőjeggyel (900 Ft és 650 Ft) lehetséges.
 
Minden érdeklődő kisebb és nagyobb gyermeket, szüleiket, nagyszüleiket sok szeretettel várunk! Töltse családjával a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban ezt a felejthetetlen napot, ahol mindenkinek megannyi meglepetésben lehet része!
 
 
Helyszín, érdeklődés:
 
Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
 
 
 
 
 
   
 
2017.05.15.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design