magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Tiétek a liget - Gyermeknap az Állatparkban

 
Keressen minket a Facebookon!
             
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
KVLKÁP
Sokan jártak két lábbal, négy láb nyomában
 
A Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban családi felfedező túrára invitáltuk látogatóinkat.
   
 
 Az állatpark titkának felderítésére több, mint négyszázan vállalkoztak az elmúlt hét során. A látogatók 13 nyomhelyen keresztül járhattak két lábbal, a négylábúakat övező rejtély nyomában. A kalandos családi, baráti vagy egyéni nyomozók felderítés közben többek között megtanulhatták melyik élőlény az egérfogó hal, melyik gyógynövényt nevezték el Achilleusról, a görög hősről, mi a holló latin neve, hogyan lehet egy őzbak korát az agancsa alapján meghatározni, mekkora az európai bölény testsúlya vagy épp milyen zsályafélék találhatóak lösznövényeink között.
 
A fejtörő, gondolkoztató feladatok sorában szerepeltek nyomkövetések, logikai feladványok, távcsöves fürkészés és térképészkedés is.
 
A nyomhelyek láncszemeit helyesen értelmezők számára, a kalandnak sem utolsó felderítő túra végén kiderült, hogy az állatparkban egy kis dámszarvas borjú és egy muflon bárány is született. A négy lábon járó, élő megfejtéseket természetesen meg is lehetett tekinteni.
 
Látogatóink megfejtéseiket egy ládába dobhatták, ahol 63 helyes megoldás gyűlt össze. Közülük sorsoltunk ki azt a három szerencsést, akik négy fő részére szóló családi belépőjegyet nyertek a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba. A nyerteseket közvetlenül értesítjük. Minden, a játékban résztvevő látogatónkat elismerés illeti a vállalkozó kedvért és a természet megismerésére szánt időért, nyerteseinknek pedig gratulálunk.
 
Két lábbal, négy láb nyomában - Családi felfedező túra az állatparkban játékunk szerencsés nyertesei:
 
- Peterdy Nóra
 
- Vitovszki Mihály Attila
 
- Mezei Zoé
 
 
 
   
 
2017.07.10.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design