magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Szünidei Állatmustra
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Hátamon fű, szememen csillag – Éjszakázzanak velünk a Kígyósi Nagyerdőben!
 
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság augusztus 26-27-re tervezett szabadkígyósi, éjszakai, sátoros csillagleső túrájának időpontja augusztus 19-20-ra változott!
   
 
A sátorral, hálózsákkal és enni-innivalóval felszerelkezett természetbarátokat 16.00 órára várjuk a szabadkígyósi sportpálya parkolójában. Innen szakvezetőnkkel együtt indulunk a Kígyósi Nagyerdő egyik tisztására, ahol sátorállítás, madárfogó háló állítás és (az időjárás függvényében) tűzrakóhely kialakítása következik. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a programot és a szakvezetőt biztosítja, minden egyéb felszerelést, ami az étkezéshez, alváshoz szükséges, hozzanak magukkal. Meleg ruhára is szükség lesz, mivel a hajnali erdőben még a meleg napokon is hűvös van, a reggeli harmat miatt pedig célszerű vízhatlan lábbelit húzni.
 
Ami a programot illeti, a Perseidák meteorrajnak köszönhetően szép éjszakai csillaghullásra számíthatunk. Az erdei tisztásról nézve, alacsony fényszennyezés mellett, igazi éjszakai sötétségben ez a jelenség sokkal látványosabb, mint városi környezetből figyelve.
 
Az alkonyati és a hajnali órákat a kezdődő őszi madárvonulás megfigyelésével és madárgyűrűzéssel töltjük majd. A Békéscsaba térségében fészkelő gólyáktól is elköszönhetünk, ők ugyanis hagyományosan augusztus 20-án indulnak útnak. Ilyenkor a Nagyerdő melletti pusztán gyülekeznek, onnan startolnak a déli tájak felé.
 
Természetesen más szabadidős tevékenységekre, például természetfotózásra, a környező növényvilág megismerésére, a tanösvény bejárására is lehetőség nyílik. A program vasárnap délelőtt ér véget, így ebédjét már mindenki otthon fogyaszthatja el.
 
A részvételi díj 480 forint, részletesebb információkat Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kérhetnek a +36 30 475 1777-es telefonszámon.
 
 
 
 
 
 
   
 
2017.08.10.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design