magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Állatok világnapja
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Ízlett a szürkemarha kolbász az OMÉK látogatóinak
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a korábbi évekhez hasonlóan idén is bemutatkozott a Budapesten megrendezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK).
   
 
A tíz hazai nemzeti park számára közös, tágas standot biztosított a Földművelésügyi Minisztérium. Igazgatóságunk munkatársai szóróanyagok, leporellók, rövidfilmek és természetesen személyes tájékoztatás keretében mutatták be a KMNPI munkáját, a nemzeti park természetvédelmi értékeit, turisztikai kínálatát, szolgáltatásait. Megismertettük az érdeklődőkkel a Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott dél-alföldi mézeket, lekvárokat, szörpöket, szürkemarha kolbászokat, túzoksöröket.
 
Két napon (szerdán és vasárnap) tartottunk kóstoltatást, kínálatunkban szürkemarha kolbász (csípős és csemege páros kolbász és csípős snack kolbász), valamint lekvárok szerepeltek. A látogatók a finom falatok kóstolgatása közben a szürkemarhák tartásával kapcsolatban is nagyon sok kérdést tettek fel. Akik már jártak nálunk, azok újdonságaink felől érdeklődtek, mások pedig egy-egy turisztikai programunk részleteiről kértek információkat.
 
Nagy örömünkre szolgált, hogy Nemzeti Parki Termék Védjeggyel rendelkező termelőnk, Dani János HÍR-védjegyet (Hagyományok – Ízek - Régiók) vehetett át dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől. Az elismerést juhtejből készült bogárzói gomolya termékkel érdemelte ki. Dani János a KMNPI Csanádi-puszták részerületén legelteti juhait, a juhtejet pedig saját családi gazdaságában dolgozza fel. Az OMÉK látogatói számára a „B” pavilonban látvány sajtkészítését és bemutató fejést is tartottak.
 
A hazai Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott termékekről és előállítóikról a www.nemzetiparkitermek.hu oldalon találnak részletesebb információkat.
 
 
 
   
 
2017.09.29.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design