magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Állatok világnapja
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Kóstolják meg a juhgomolyát a Bogárzói Tanyanapon!
 
Dani János Nemzeti Parki Termék védjegyes termelő juhsajtból készült finomságait kóstolhatják meg az érdeklődők október 21-én Makón, a Bogárzói Tanyanapon.
   
 
A Körös-Maros Nemzeti Park védjegyes termelője a 9.00 órakor kezdődő program keretében fejési, gomolyakészítési és körmölési bemutatót is tart. A résztvevők megkóstolhatják (és meg is vásárolhatják) a természetes, hagyományos módon, családi receptek alapján készült juhgomolyát és juhtúrót, amellyel Dani János a közelmúltban megrendezett OMÉK-on kiérdemelte a HÍR (Hagyományok – Ízek – Régiók) védjegyet.
 
A gyermekeket állatsimogató várja, s közös ordás lepény és juhtúrós pogácsa sütésre is lehetőség nyílik. Délben asztalra kerül a finom birkapörkölt (2000 Ft-os áron), amely mellé szódavíz és kávé is jár.
 
Dani János a családi tradíciót folytatva juhászattal foglalkozik Makó-Rákoson. Őstermelőként az Agrár-környezetgazdálkodási Program (AKG) előírásai szerint gazdálkodik, cigája juhokat tart. Családi gazdaságában sokféle termék készül: bogárzói füstölt juhgomolya, bogárzói juhgomolya, bogárzói orda, juhtúró, natúr/füstölt fokhagymás juhgomolya, natúr/füstölt köményes juhgomolya, natúr joghurt juhtejből, meggyes joghurt juhtejtől.
 
A Bogárzói Tanyanapon csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. További információk és jelentkezés Daniné Zsuzsánál a 06-30/569-18-07-es telefonszámon.
 
 
Fotók: Lestyan-Goda Judit, Marosi Beáta
 
   
 
2017.10.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design