magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Természetjáró szakkör alakult Geszten
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság helyi munkatársainak szakmai irányításával a geszti Arany János Általános Iskolában megalakult a Kikerics természetjáró szakkör.
   
 
Az október 16-án megtartott alakuló összejövetelen érdeklődő diákok és pedagógusok egyaránt megjelentek. A működéssel kapcsolatos megbeszélés után fotókon ismerkedtek a környék természeti értékeivel. Hétvégén, október 21-én az első kerékpáros kirándulásra is sor került. Kerékpáron a mezőgyáni Csobán-szikig mentünk, majd gyalog jártuk be a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Radványszegi erdőt. Napsütéses időben, őszi színpompában ismerkedtünk az erdő élővilágával, fáival, cserjéivel, gombáival.
 
A szakkör havonta két alkalommal tart foglalkozásokat, egy hétköznap délutáni elméleti foglalkozást, egy hétvégi napon pedig kirándulást tervezünk.
 
A szakkör célja az alapvető ismeretterjesztésen túl, az iskolai oktatás lehetőségeit kiegészítő élményszerű programok szervezése.
 
Bízunk benne, hogy az együtt eltöltött idő, a közös túrák erősítik a gyerekek helyi kötődését, az itt szerzett tudást akár már pályaválasztásuk során és felnőtt emberként is hasznosítani fogják.
 
 
 
 
A Csobán - sziken
 
 
 
A Radványszegi erdő egyik tisztása
 
 
   
 
2017.10.30.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design