magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Télire bezárta kapuit a Körösvölgyi Állatpark
 
November 6-tól négyhónapos időtartamra bezárja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja. A tél folyamán több fejlesztést is megvalósítanak, így a tavaszi nyitáskor számos meglepetés várja majd a vendégeket.
   
 
Az idei szezonban rekordszámú látogatót, csaknem 35 ezer embert fogadtunk az Állatparkban. Ez mintegy 10 ezerrel haladja meg az előző évit, elmondható tehát, hogy a park évről-évre egyre népszerűbb, egymásnak ajánlják az emberek.
 
Az utolsó nyitvatartási napon is több százan látogattak el hozzánk. Közülük mintegy százan részt vettek a „Szunnyad a park” elnevezésű szezonzáró rendezvényen. A gyermekes családok a verőfényes napsütésben nagy élvezettel kézműveskedtek a szabadban. Egymás után készültek a töklámpások és a szintén tökből faragott madáretetők, melyeket aztán készítőik hazavihettek. A faragáskor keletkezett tökbél sem ment kárba, azt egy állatparki séta keretében közösen elvittük a vaddisznókarámhoz, ahol aztán a vaddisznócsalád jó étvággyal elfogyasztotta. A szezonzáró rendezvény résztvevőinek tombolával is kedveskedtünk, a szerencsésebbek szakmai csomagokat és a jövő évre szóló családi belépőket nyerhettek az állatparkba.
 
A március közepére tervezett tavaszi nyitásig vízi eszközállományunkat is bővítjük: beszerzünk egy csónakot és jó néhány kenut, így jövőre már akár 40 fős csoportok is egyszerre indulhatnak kenutúrára.
 
Március közepéig tehát egyéni látogatókat nem tudunk fogadni, csoportokat azonban – előzetes bejelentkezés alapján – hétköznapokon továbbra is szívesen látunk. Erről bővebb információkat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark elérhetőségein kaphatnak: Telefon: (06-66) 313-855, (06-30)475-1789; Fax: 66/311-658; E-mail: korosvolgy@kmnp.hu.
 
 
 
 
   
 
2017.11.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design