magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Márton-napi madármegfigyelés a Biharugrai-halastavakon
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Sárrét részterületén idén is megtartjuk hagyományos Márton-napi madármegfigyelő túránkat.
   
 
Az érdeklődőket november 11-én, szombaton 9.00 órára várjuk a Bihari Madárvártában. Innen indulunk szakvezetőnkkel a Begécsi-tórendszerre, ahol a lehalászásoknak és a csapolásoknak köszönhetően most nagyon kedvező táplálkozó- és pihenőhelyek alakultak ki az átvonuló madarak számára.
 
A vonuló vadrécék és vadludak mellett az iszapos tómedrekben nagyon sok parti madarat, partfutókat, cankókat, bíbiceket, pólingokat is megfigyelhetünk. Szép idő esetén várhatóan a tavakon tartózkodó rétisasok közül is felbukkan majd néhány példány, és ha szerencsénk van, az évek óta itt telelő fekete sast is megfigyelhetjük.
 
A túra után a Bihari Madárvártára visszatérve kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Az idei évben újrahasznosítható hulladékokból (fa, papír, műanyag) készítünk érdekes tárgyakat és agyagozásra is lehetőség nyílik.
 
Bízunk benne, hogy az időjárás kedvez majd a kiránduláshoz, s a táj őszi színeiben is zavartalanul gyönyörködhetünk. A túra nem nehéz, nem igényel komoly felszereltséget, de célszerű vízálló, strapabíró lábbelit felvenni erre az alkalomra.
 
 
 
 
 
   
 
2017.11.07.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design