magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
A „Téli rege” folytatódik…….
 
Kirándulni télen is jó, de ködös-nyirkos időben szívesen húzódunk be védett helyre egy meleg teára. Ezzel a gondolattal indította útjára „Téli regék a természetről” című ismeretterjesztő előadássorozatát 2016. december elején a Körös-Maros Nemzeti Park.
   
 
Érdekes témák, színes történetek, megfontolandó gondolatok várták az érdeklődőket. Hallhattak a Dél-Tiszántúlon élő emberi közösségek és az őket körülvevő természetes táj történeti kapcsolatáról. Bepillantást nyerhettek vidékünk természeti képének alakulásáról az újkőkortól napjainkig. Egy másik alkalommal sajátos és sérülékeny, szigetszerű élőhelyek, a művelt agrártájban húzódó mezsgyék, töltések, erek, csatornák ökológiai szerepével, tarka élővilágával ismerkedhettek meg.
Tavaszváró hangulatban került sor a 2016/2017-es tél utolsó előadására, amikor is a Körös-Maros Nemzeti Park tájegységeinek általános ismertetése mellett az országosan védett Hármas-Körös és hullámtere valamint a Cserebökényi puszta természeti értékeit és az ott folyó természetvédelmi munkát mutattuk be vendégeinknek.
 
A sorozat ezen a télen is folytatódik. Először 2017. december 1.-én, pénteken 17 órakor jelentkezünk „Eltartóink, barátaink, segítőink a háziállatok” címmel újabb előadással. A téma kicsiket és nagyokat egyaránt érdekelhet, hiszen az előadás a háziasítások történetéről, a Kárpát-medence őshonos háziállatfajtáinak kialakulásáról szól, a pulitól a racka juhig…..
 
 
Helyszín:
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
További információ: Tóth Tamás - természetvédelmi területfelügyelő: +36 30 475 1780
 
   
 
2017.11.24.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design