magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
Fotóstúra: Megörökítettük a Kígyósi-puszta téli arcát
 
Csaknem félszázan vettek részt a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” című országos programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által január 28-án megtartott természetfotós túrán, melynek helyszínéül a Kígyósi-puszta szolgált.
   
 
A résztvevők között ott voltak a békéscsabai székhelyű Márvány Fotóműhely, valamint a gyulai Székely Aladár Fotóklub tagjai, s természetesen régi, rendszeres túratársaink közül is sokan megjelentek. Az amatőr fotósoknak tehát lehetőségük nyílott arra, hogy szakértőktől tanulják meg a mesterfogásokat.
 
Az időjárás nem igazán kedvezett a fotózásnak, mivel a nagy ködben a látótávolság csupán 20-30 méterre korlátozódott. Ennek ellenére mindenkinek sikerült szép fényképeken megörökíteni a Kígyósi-puszta téli arcát. Az állatvilág fotózása a köd miatt nehézkesebb volt, de néhány őzet azért sikerült lencsevégre kapnunk. Nyomot olvastunk és vaddisznótúrásokat is kerestünk.
 
Volt, aki makrofelvételeket készített (bogyókról, vízcseppes ágakról), más a köd tájformáló lehetőségeit használta ki. Sokan fényképezték a tanösvény öreg fáinak köd formálta sziluettjét. A vízállásos puszta számos fotóscsemegét tartogatott.
 
Mivel a kiránduláson készült képeket a résztvevők megosztják a közösségi portálokon, így másoknak is lehetőségük nyílik megismerni a Kígyósi-puszta téli szépségeit. A Négy Évszak Fotóstúra következő, tavaszi állomását március végére tervezzük. Akkor már minden bizonnyal kellemesebb időjárási viszonyok mellett fényképezhetik majd a zöldellő puszta első tavaszi virágait.
   
 
2018.01.30.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design