magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Csalogányok éneke és csillagséták a túzokok földjén
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja idén is csillagtúrára hívja a természetbarátokat. A programot április 14-én, szombaton 17.00 órától rendezzük meg.
   
 
Igazgatóságunk immár negyedik esztendeje csatlakozik a Földművelésügyi Minisztérium „Csillagséták nemzeti parkjaiban” elnevezésű kezdeményezéséhez. Programunk két részből áll majd. Először egy tematikus túrára indulunk a réhelyi tanösvényen. Sétánk során megismerhetjük az ébredő tavaszi puszta élővilágát. Meghatározzuk az útközben látott növényeket, madarakat, rovarokat, közben pedig hallgatjuk a csalogányok énekét. Megállunk a bemutatókert mellett is, ahol testközelből találkozhatunk a túzokokkal.
 
A látogatóközpontba visszatérve közösen készítünk majd madárodúkat, melyeket aztán mindenki hazavihet és kihelyezhet a saját kertjében. Természetesen útmutatót is adunk hozzá, azaz elmondjuk, melyek a madárodúk kihelyezésének és üzemeltetésének legfontosabb szabályai.
Programunk második részében egy kis csillagászkodásban lehet részevendégeinknek. Lézerfénnyel csillagképeket határozunk, és teleszkópos égbolt-megfigyelést végzünk majd. Rövid ismertetőt hallhatnak a csillagászat történetéről, s az egyes csillagképekhez fűződő legendákról, hiedelmekről, akik eljönnek programunkra.
 
A programot borús, esős idő esetén is megtartjuk, akkor a túra és a csillagászkodás helyett előadást, illetve más, benti programokat szervezünk a látogatóközpontban.
 
További információk az alábbi telefonszámokon kérhetők: +36 66 483 083,+36 30 445 2409.
 
 
 
Az országos programok további részleteiről itt olvashat.
 
 
   
 
2018.04.10.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design