magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Vésztő-Mágoron túráztunk
 
A reggeli kissé szomorkás, esős idő után ragyogó, szép tavaszi időben sikerült bejárnunk a Vésztő-Mágor környéki pusztákat, a Körös-Maros Nemzeti Parkban április 7-én.
   
 
A túra egyik célja a túzokdürgés megfigyelése volt. Ehhez reggel nem volt szerencsénk, de a későbbiekben - igaz, nagyobb távolságból -, sikerült meglesnünk a dürgő túzokcsapatot. Időnk legnagyobb részét a mágori vizes élőhely-rekonstrukción töltöttük, ahol gyönyörködhettünk a nagy godák és a piroslábú cankók nászviselkedésében, területfoglalásában. Mindkét fajból igen szép számban voltak jelen, amiből arra következtethetünk, hogy az utóbbi évek legnagyobb számú költése várható az idén. Ezen kívül szerencsénk volt több ritka ragadozó madarat is viszonylag közelről megfigyelni: rétisast, parlagi sast és kerecsensólymot egyaránt.
 
A pusztafolton kialakult nagyobb vízállásnak köszönhetően böjti récéket, nyári ludakat, sőt még bütykös hattyúkat is láthattunk úszkálni, ami a pusztában igen szokatlan látvány. Ezen kívül a vonuló kis pólingokban is gyönyörködhettünk
 
   
 
2018.04.12.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design