magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Osztálykirándulásra fel! Irány a Körösvölgyi Állatpark!
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontja ideális úti cél lehet a tavaszi osztálykiránduláshoz. Ráadásul május 5-10 között – 6 napon keresztül a „Mesél az erdő„ - című Madarak és fák napi programsorozat keretében –, ingyenes programelemekkel várjuk a bejelentkező csoportokat.
Többféle, egyenként fél órás időtartamú terepi program közül választhatnak az érdeklődők, melyek a következők:
   
 
ODÚELLENŐRZÉS
Mivel az Anna-liget énekes madár lakóinak költési és fiókanevelési ciklusa erre az időszakra esik, ezért szakmai vezetéssel lehetőség nyílik az ezzel kapcsolatos tudnivalók átadására, terepi bemutatására, mely bármely korosztály számára az óvodástól a gimnazistáig érdekes lehet. Ennek keretében az Anna-liget néhány mesterséges odúját ellenőrizzük, van-e bennük költés, s milyen madarak raktak bennük fészket, nevelnek e már fiókákat.
 
FÁK KORBECSLÉSE
A liget idős tölgyei, füzei, platánja, fenyői, gesztenyéi szil fái és hársai lesznek alanyai a fák kormeghatározásának, melynek módszerét sajátíthatják el az érdeklődők. A látogatóközpont épületében a Maros-ártér egy hajdani fehér nyár matuzsálemének, a Vetyeháti tanúfának egy törzságából készült bemutatóján is megtanuljuk az évgyűrűk számlálásának titkait. E programelemünket felső tagozatos általános iskolásoknak illetve gimnazistáknak ajánljuk.
 
MADARAK LÁTVÁNYETETÉSE AZ ÁLLATPARKBAN
Az állatpark hollóit, récéit, vadludait, hattyúit is megismerheti többek között, az a csoport, aki ezen programelemünket választja. A szárnyasok megetetését ezúttal a résztvevő csoportokra bízzuk, mely az óvodásoktól az általános iskolásokig sokakat érdekelhet. A madarak közös ellátása közben persze sok hasznos információt is megtudhatnak a résztvevők róluk.

GYÓGYÍTÓ FÁK ÖLELÉSE
Az Anna-liget fáin keresztül a programon részvevőkkel megtanuljuk és kipróbáljuk néhány fa jótéteményeit, melyek akár testi-lelki gyógyító hatással is bírnak.
 
 
 
Az osztálykirándulásra érkező látogatók tehát a fentiek közül egy programelemet választhatnak ki térítésmentesen.
 
A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba szóló belépőjegy megvásárlásával azonban rengeteg más kalandra, szórakozásra és tanulásra is lehetőségük nyílik. Megcsodálhatják a hétezer literes akváriumrendszert a Körös-vidék halaival. Közelebbről is megismerhetik azt a több mint 50 féle állatfajt, amik a Körösvölgyi Állatparkban megtalálhatók. Vannak köztük olyan fajok is – például a jávorszarvas és az európai bölény –, amelyekkel a Kárpát-medencében már nem találkozhatunk természetes körülmények között.
Azok számára, akik nem tudnak május 5-10. között jönni, természetesen más időszakban is tudunk érdekes szolgáltatásokat kínálni. A kisebbeknek zoopedagógiai programokat, látványetetéseket, a nagyobbaknak túravezetéseket, tárlatvezetéseket, szakmai előadásokat illetve szakvezetéses kenu- és kerékpártúrákat javaslunk.
 
Szolgáltatásainkról erre a linkre kattintva tájékozódhatnak bővebben:
 
Csoportok látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges. Kérjük, keressenek bennünket az alábbi elérhetőségeken és segítünk megszervezni egy igazán élménygazdag óvodai vagy osztálykirándulást:
 
Elérhetőség:
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
 
 
 
   
 
2018.04.14.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design