magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Kerékpártúrán a kecskeméti szakközépiskolásokkal
 
Május 25-én Kecskemétről érkezett egy szakközépiskolás csoport Szarvasra, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett „Körös-körül a Körös körül” elnevezésű kerékpártúrára.
   
 
A műszaki érdeklődésű (autószerelőnek készülő) fiatalok nagy lelkesedéssel indultak útnak, hogy szakvezetőnk segítségével megismerjék a Körös-holtág és a hullámtér rejtelmeit. Utunk az Anna-ligetből először Bikazugba vezetett, ahol megnéztük a majorsági épületeket. Ezután Furugyra kerekeztünk. A régi halászfalu kis házainak megtekintése nem mindennapi élményt jelentett a diákok számára. A természet is tartogatott érdekes látnivalókat: az utak mentén éppen teljes virágzásban voltak a fokozottan védett gyapjas gyűszűvirágok.
 
Békésszentandrásra érve utunk az élő Körös hullámterében vezetett tovább. Megálltunk a duzzasztónál, melynek működése iránt élénken érdeklődtek a fiatalok. A Ladányi-csatornánál megnéztük, hol csatlakozik vissza a holtág a folyóba. Később, a szivornyáknál azon a helyen is megálltunk, ahol a holtág kezdődik, azaz ahol betáplálják a vizet.
 
Szarvasra érve megpillantottuk a történelmi Magyarország közepét jelző szélmalmot, majd megnéztük az óváros szép épületeit (Ótemplom, Tessedik Múzeum). Végül átkerekeztünk a 44-es főút hídja alatt és megcsodáltuk az Erzsébet-ligetben álló mocsári ciprusokat.
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontjából induló kerékpártúrákra továbbra is várjuk az egyéni és csoportos jelentkezőket. Kenutúráink is folyamatosan zajlanak.
 
Legközelebb június 2-án és 3-án, több turnusban is lesznek vezetett vízi túráink. Részletes információk és előzetes bejelentkezés Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelőnél a +36-30-475-1780-as telefonszámon.
 
   
 
2018.05.31.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design