magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Keressen minket a Facebookon!
             
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Kikeleti kapunyitó
 
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

  

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 


   

        
 

 


   

 

 

 
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Egyre népszerűbb szálláshely a Bihari Madárvárta
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Bihari Madárvártája a nyári időszakban is népszerű szálláshely. Családok, baráti társaságok egyaránt szívesen töltik itt szabadságukat.
   
 
A 42 férőhelyes (igény esetén pótágyazható) Bihari Madárvárta tizenegy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Azóta népszerűsége folyamatosan növekszik, minden évszakban szép számmal érkeznek ide vendégek - nem véletlenül, ugyanis a környék egész évben kínál izgalmas látnivalókat.
 
A létesítmény, elrendezésének köszönhetően kiválóan alkalmas népesebb családi, baráti találkozók megtartására. Gyakran előfordul, hogy egy közösség az egész Madárvártát lefoglalja néhány napra vagy akár egy egész hétre. Május-júniusban erdei iskolai programok zajlottak itt, a nyári időszakban pedig szívesen biztosítunk helyszínt különböző jellegű táboroknak.
 
A Biharugrától három kilométerre fekvő, műúton megközelíthető Madárvárta ideális hely azok számára, akik igazán pihenni, kikapcsolódni szeretnének. Elég csak leülni egy padra és figyelni a természet apró rezzenéseit: a felröppenő madarakat, a sokféle színben pompázó pillangókat, a vízen úszkáló vadludakat, a szélben ringatózó vízinövényeket, vagy éppen a lemenő napot. Érdemes egy kiadós sétát tenni a Sző-réti tanösvényen, amely az egész tájegység jellegzetességeit bemutatja. A Biharugrai-halastavak madárvilágának megismeréséhez szakvezetéses túrákat tudunk biztosítani.
 
A létesítmény játszótérrel is rendelkezik és minden felszerelés biztosított a szabadtéri sütés-főzéshez. A szálláshely díja felnőtteknek 3500 Ft/éj, diákoknak és nyugdíjasoknak 2500 Ft/éjszaka. Emellett 700 Ft+ÁFA egyszeri mosatási díjat számolunk fel. Szállásfoglalás és további információk Tóth Zsuzsannánál a +36 30 6870816-os telefonszámon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2018.06.26.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design