magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Kiválasztották a jövőbeni tenyészkosokat
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartó Telepének idei bárányai közül négy cigája és két racka kost választottak ki tenyésztési célokra a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség szakemberei. A fiatal állatok a Szövetség kosnevelő telepeire (Mezőhegyesre, illetve a Hortobágyra) kerültek.
   
 
Igazgatóságunk cigája- és rackaállománya törzstenyészet, tehát a bárányokat születésüktől kezdve a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség feltételrendszere alapján gondozzuk. Közülük a legígéretesebb hímivarú példányok kerülnek minden évben a kosnevelő telepekre. A kiválasztásnál a küllem, a testtömeg és a származása fontosabb szempont.
 
A most beszállított fiatal kosokat jövő tavasszal újabb minősítési eljárásnak vetik alá. A legkiválóbbak „A” minősítést kapnak, belőlük lesznek a törzskosok. A többiek „K” minősítést kapnak, és a köztenyésztésben juthatnak majd szerephez. S hogy konkrétan hol, az elsősorban attól függ, ki veszi majd meg őket a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség tavasszal megrendezendő kos-árverésén.
 
   
 
2018.08.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design