magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
IV. Túzokfesztivál
 
Az én állatparki cimborám- képzőművészeti pályázat
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Önt is várjuk a XIX. Fehértó Napjára!
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Kardoskút Község Önkormányzata szeptember 15-én immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a Fehértó Napját. A cél ezúttal is az, hogy az érdeklődők minél jobban megismerjék a Dél-Alföld legjelentősebb szikes tavának táji, természeti értékeit.
   
 
A természetvédelmi nyílt nap programját idén is úgy állítottuk össze, hogy az minden korosztály számára kínáljon érdekességeket. A programok párhuzamosan több helyszínen zajlanak majd. A Kardoskút-Pusztaközpont múzeumának és olvasókörének udvarán kulturális és kézműves programok várják a vendégeket, s természetesen lesz népi játszótér és állatsimogató is.
 
Szakvezetőink segítségével közvetlen közelről ismerhetik meg a Kardoskúti Fehértó növény- és állatvilágát, most ugyanis a védett területre is be lehet menni. Az ottani kilátóból csodálatos tájképben gyönyörködhetnek és távcsövek, spektívek segítségével megfigyelhetik a madarakat. Érdemes harmadik helyszínünkre, a Kardoskút-Sóstói Állattartó telep melletti kilátóhoz is ellátogatni, itt ugyanis közelebbről is megismerhetik régi magyar háziállatfajtáinkat (magyar szürkemarha, bivaly, cigája és rackajuh).
 
A nap folyamán lesz ragadozómadár-védelmi és solymászbemutató, íjász- és csikósbemutató, s megismerhetik a régi pásztorélet kellékeit is. Kardoskút Község Önkormányzata 9.00 – 17.00 óra között ingyenesen igénybe vehető Dottó kisvonatot üzemeltet a múzeum épülete és az állattartó telep melletti kilátó között. A nemzeti park ugyanezen az útvonalon ingyenes pusztafogatokat indít, igény szerint. Egész nap büfével, túzoksörrel és ebédszolgáltatással (szürkemarha pörkölttel, cigája birkapörkölttel) várjuk vendégeinket.
 
Plakát itt tekinthető meg.
 
 
 
 
 
 
   
 
2018.09.04.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design