magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Őszi séta a Maros-parton
 
Október 20-án, szombaton a Táj Nemzetközi Napja alkalmából Maros-parti, őszi sétára várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.
   
 
A találkozó helyszíne a makói híd melletti Autós Csárda (GPS-koordináták:
É 46º12’23.5” K 20º27’20.58”), időpontja délután 14.00 óra. A program során felkeressük a telelésre készülődő nyelesszemű legyeket. Ezek a különleges rovarok a Maros mentén élnek. Egyik kedvelt gyülekezőhelyük a makói híd, melynek betonréseibe húzódva töltik a telet, s csak tavasszal, a jó idő beálltával bújnak elő. A melegnek köszönhetően ezekben a napokban százával napoznak a híd pilléreinél, s ha marad a jó idő, akkor minden bizonnyal még szombaton is így lesz ez.
 
A túra során teszünk egy rövid sétát a Maros hullámterében is. Valószínűleg szép számmal látunk majd vonuló énekesmadarakat: füzikéket, csapatokba verődött őszapókat, cinegéket, erdei pintyeket, citromsármányokat. A meleg ellenére a hullámtér növényzete is megszokott őszi képét mutatja. Az amerikai kőrisek lombja sárga, a nemes nyarak levele már szárad és hullik, a szürke nyarak viszont még tartják zöld színüket. A gyalogakác elvesztette leveleinek jó részét, a vadszőlők azonban még piros és sárga színekben pompáznak.
 
A túrával kapcsolatos részletes információk és bejelentkezés: Lovászi Péter természetvédelmi területfelügyelő, tel.:+3670 1979 261. Részvételi díj: 500 Ft/fő.
 
A fotókat Lovászi Péter készítette.
 
 
   
 
2018.10.17.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design