magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Jöjjenek velünk Márton-napi madarásztúrára!
 
November 10-én, szombaton Márton-napi madarászatra és kézműves foglalkozásokra várja az érdeklődőket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A rendezvény helyszíne Biharugra, a Bihari Madárvárta (GPS-koordináták: É 46°58’36.54” K 21°38’29.79”).
   
 
A 9.00 órakor kezdődő, egész napos program két részből áll: a délelőtt folyamán madarásztúrát szervezünk, délután pedig kézműves foglalkozásokra várunk kicsiket és nagyokat. A délelőtti túra során megismerkedhetnek a Biharugrai-halastavak őszi madárvilágával. Megcsodálhatják a gyülekező vadludakat, melyeknek száma most 5-6 ezer példányra tehető.
 
A vadludakon kívül sok egyéb madárfajt is megfigyelhetnek majd. A halastavakon tizenöt rétisas és két vándorsólyom tartózkodik, s rendszeresen felbukkan a nálunk vendégeskedő fekete sas is. A nemrég lehalászott tómedrek nedvesebb részein bíbicek, partfutók, pólingok gyülekeznek, s felbukkanhat néhány ritkaság is, például egy-egy csigaforgató és fenyérfutó.
 
A túra után a Madárvártán kézműves foglalkozásokkal várjuk a vendégeket, ami nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is kellemes elfoglaltságot jelenthet. Akinek kedve van, tehet egy sétát a Madárvárta környékén, a Sző-réti tanösvényen.
 
A Márton-napi rendezvény részvételi díja felnőtteknek 1000 forint, gyermekeknek/nyugdíjasoknak 500 forint. Előzetes bejelentkezés és igény szerint ebédrendelés Tóth Zsuzsannánál a +36 30 687 0816-as telefonszámon.
 
 
 
 
   
 
2018.11.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design