magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Év végi lazulás a kígyósi kastélyparkban
 
December 9-én Szabadkígyósra, a kígyósi kastélyparkba várjuk egy év végi közös lazulásra a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett 2018. évi fotós- és madarász túrasorozat résztvevőit.
   
 
Ezúttal kicsit eltérünk a megszokott útvonaltól, azaz nem a nagyerdei tanösvényen haladunk majd, hanem a Wenckheim-kastély parkját látogatjuk meg. Valószínűleg ebben a formájában utoljára láthatjuk, mivel várhatóan hamarosan megkezdődik a kastély és a körülötte lévő park rekonstrukciója.
 
A két túrasorozat zárásaként most egy lazább programot tervezünk, amelyben azért természetesen szakmai elemek is lesznek. Bemutatjuk a 23 hektáros kastélyparkot és terveink szerint a kastélyba is bemegyünk. Olyan zugokba is betekinthetünk, amelyeket a látogatók csak ritkán fedezhetnek fel. Decemberben már az erdei fülesbaglyok is szép számban tanyáznak a kastélypark zárt lombú örökzöldjein. Jelenlétükre a bagolyköpetekből következtethetünk, de alaposan meg is figyelhetjük őket, mivel hajlamosak kitartóan „szemezni” az emberrel.
 
A kirándulás során egy kis számadást készítünk a fotós- és madarász túrasorozatok eredményeiről. Mindkét sorozat sikeresnek mondható, összesen legalább százan vettek részt rajtuk. Természetesen ezúttal is lehetőség nyílik fotózásra és madarászásra, de a legfontosabb cél most, a Karácsony közeledtével az, hogy együtt jól érezzük magunkat. Szívesen fogadunk olyan természetbarátokat is, akik korábban nem kapcsolódtak be túráinkba, de most kedvük lenne körülnézni velünk a kastélyparkban.
 
A részvételi díj 500 Ft/fő. A találkozó időpontja: december 9. (vasárnap) 9.00 óra, helyszíne a szabadkígyósi kastélypark bejárata (GPS koordináta: É 46°36’32” K 21°05’04”). További információk és bejelentkezés: Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +3630 475 1777-es telefonszámon.
 
   
 
2018.12.05.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design