magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Fenyődíszeket és ajándékokat készítettünk az adventi kézműves napon
 
Adventi koszorúkat, fenyődíszeket, papírangyalkákat és sok minden mást is készítettek a résztvevők december 1-jén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Bihari Madárvártájában megtartott adventi kézműves napon.
   
 
Az immár hagyományos rendezvényt minden évben az adventi időszak elején tartjuk éppen azért, hogy segítsük az ünnepre hangolódást. Meghívtuk azokat a kézműveseket, akikkel évek óta együttműködünk, így a résztvevőknek lehetőségük nyílott korongozásra, koszorúkészítésre, makramézásra, csuhéfonásra. Megtanulhatták azt is, hogyan lehet a papírok újrahasznosításával tetszetős karácsonyfadíszeket készíteni.
 
A programot az alkotás öröme határozta meg, az ünnepre való ráhangolódást pedig az illatos teák, finom sütemények és a kellemes karácsonyi zene segítette. Aki elég ügyes volt, az nagyon sok fenyődíszt és ajándékot készíthetett: asztaldíszeket, képkereteket, agyagedényeket, csuhéból font angyalkákat.
 
Nagy örömünkre szolgált, hogy a mezőgyáni általános iskola egy egész osztállyal képviseltette magát a kézműves napon. Szép számban érkeztek családok is, akik így együtt készíthették el azokat a tárgyakat, amelyek az ünnepi időszakban otthonukat díszítik majd.
 
Terveink szerint jövőre egy zenészt is meghívunk az adventi kézművesnapra, így élőzenével tesszük még hangulatosabbá ezt az ünnepváró programot.
 
A fotókat Tóth Zsuzsanna készítette.
 
 
 
   
 
2018.12.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design