magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Az én állatparki cimborám- képzőművészeti pályázat
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Túrázzanak velünk, ismerjék meg a Biharugrai-halastavak téli madárvilágát!
 
Január 19-én a „Téli túrák nemzeti parkjaiban” programsorozat keretében bakancsos gyalogtúrát szervezünk a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A túra keretében a Biharugrai-halastavak téli madárvilágát ismerhetik meg.
   
 
Az érdeklődőket reggel 9.00 órára várjuk Biharugrára, a Bihari Madárvártába (GPS-koordináták: É 46º58’32.40” K 21º38’28.29”). Az időjárástól és a résztvevők igényeitől függően két úti cél közül választhatunk: vagy az Ugrai-, vagy a Begécsi-halastavakhoz megyünk. Ami a látnivalókat illeti, Ugrán elsősorban rétisasokra lehet számítani. Távolról megtekinthetjük a halastavakon lévő rétisas-fészket és a gazdag téli énekesmadár-világban is gyönyörködhetünk. Begécsen elsősorban telelő vízimadarakra (különböző récékre és vadludakra) számíthatunk.
 
Ha megmarad a hótakaró, akkor a különböző vadfajok, szárazföldi ragadozók nyomait is felfedezhetjük. Mivel közeledik a vidranász időszaka, a nappali órákban felfedezhetjük a vidrák nyomait a vizes élőhelyek mellett.
 
A túra tervezett hossza mintegy 6 kilométer, a visszaérkezés várható időpontja 13.00 óra. A részvételi díj: 500 Ft/fő. További információk és bejelentkezés Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 645 0613).
 
 
   
 
2019.01.11.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design