magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Fehér tájat fényképeztünk a Kígyósi-pusztán
 
Szép, havas kirándulóidő fogadta azokat a természetbarátokat, akik részt vettek január 27-én a Körös-Maros Nemzeti Parkba meghirdetett fotóstúrán. A program helyszínéül a Kígyósi-puszta szolgált.
   
 
A hófödte tájon a hőmérő higanyszála mínusz 5 fokot mutatott, ami ideális hőmérsékletnek bizonyult a téli túrázáshoz. Összesen tizenöten jöttek el, egyebek mellett Békéscsabáról, Szarvasról és a Csongrád megyei Kiszomborról.
 
A program elején szakvezetőnk egy rövid természetvédelmi és fényképészeti ismertetőt tartott, majd útnak indultunk a kígyósi Nagyerdőben. A fehéren vakító táj megörökítése nem kis kihívást jelentett a fotósok számára. Ugyanakkor a fehér mellett más színeket is lencsevégre kaphattunk, nevezetesen a cserjék (kecskerágó, galagonya, kökény) narancs, vörös és sötétkék terméseit (bogyóit).
 
Az erdő lakóit - őzeket, nyulakat – is megpillanthattuk, bizonyos szakaszokon pedig népes cinegecsapatok vettek bennünket körül. A pusztába kiérve megcsodálhattuk a rétisasok nászrepülését.
 
A „Négy évszak” fotóstúra első állomása sikerrel zárult, a résztvevők szép élményekkel és szép fényképekkel térhettek haza. Szeretettel várjuk a természetbarátokat a tavaszi fordulóra is, amikor már minden bizonnyal színes virágokat, lepkéket, pillangókat is lencsevégre kaphatunk majd.
 
 
 
 
 
   
 
2019.01.30.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design