magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Megnéztük a ligeti csillagvirágokat
 
Összesen huszonhat érdeklődő vett részt március 9-én, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által a Maros-ártérbe meghirdetett Csillagvirág-túrán.
   
 
A résztvevők többsége a Dél-Alföldről (Szegedről, Makóról, Orosházáról, Ferencszállásról, Orosházáról és Szarvasról) érkezett. A túra során mintegy 8-9 kilométert tettünk meg, nagyon kellemes, tavaszi időben.
 
Meglátogattuk a Bökény mellett fekvő Bekai-halmot, amely az egyik legnagyobb kunhalom a környéken. Megállapítottuk, hogy az ottani védett növények még nem dugták ki hajtásaikat.
 
Felkerestük a ligeti csillagvirág termőhelyét, ahol több ezer virágzó tövet láttunk. A kék csillagvirágok felbukkantak a nemes nyarasokban, az újratelepített hazai nyarasok aljában, sőt az erdei utak mentén is.
 
Visszafelé, a Maros-partján haladtunk, ahol felfedeztük egy hódcsalád nyomait: néhány fűzfa megrágott törzsét, sőt egy kidöntött fát is. Az erdőben lelkesen doboltak a harkályok. Mezei pacsirtát, sordélyt, erdei pintyet és citromsármányt egyaránt hallottunk énekelni. Felbukkant egy hétpéldányos vonuló egerészölyv-csapat is.
 
 
 
 
 
   
 
2019.03.12.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design