magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Jöjjenek velünk pusztai túrára, a Héricses-dombra!
 
A Körös-Maros Nemzeti Parkban április 13-án, szombaton gyalogos túrát szervezünk a Királyhegyesi-pusztán. Az úti cél a Héricses-domb, közben pedig megismerhetik a szikes puszta mozaikos élőhelyeit, növényeit és madarait.
   
 
A találkozó helyszíne a csikóspusztai buszforduló (GPS-koordináták: E 46°17’25.86″ K 20°38’52.57″), időpontja reggel 8.00 óra. Utunk során mintegy 7 kilométert teszünk meg.
 
Már évek óta bevált, stabil túraalkalomról van szó, melyet olyan időpontban szervezünk, amikor nagyon sok növény- és állatfaj figyelhető meg a területen. Idén a szikes pusztára jellemző vízi- és partimadarak nem tartózkodnak itt, de sok más madárfajra számíthatunk. Nagyobb mennyiségben láthatunk vetési varjakat, vércséket, mezei pacsirtákat, sordélyokat, sárga billegetőket. Ha szerencsénk van, akár kerecsensólymot, vagy túzokot is megpillanthatunk.
 
Ami a növényvilágot illeti, a tavaszi héricsen kívül megjelent már a vetővirág, a ligeti és az osztrák zsálya, melyeknek bimbós virágai is előbújhatnak szombatig. A túra kezdeti szakaszán megcsodálhatjuk a teljes virágzásban lévő törpemandulákat. Sajnos az aszály miatt a szikes puszta tipikus áprilisi sajátossága, a kamilla most gyenge virágzást produkál.
 
Aki szeretne a hétköznapi rohanásból kiszakadni és egy felüdítő túrán részt venni, az feltétlenül tartson velünk, és ismerje meg a puszta fajgazdag élőhely-struktúráját! További információk és előzetes bejelentkezés Balogh Gábor természetvédelmi területfelügyelőnél (+3630 5466 990).
 
 
 
 
   
 
2019.04.09.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design