magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Szakvezetéses, hajnali túzoklesre várjuk a természetbarátokat!
 
A Körös-Maros Nemzeti Parkban április minden napján lehetőség nyílik szakvezetéses hajnali túzoklesre Dévaványán. Az érdeklődőket gépkocsival szállítjuk a területen.
   
 
A túrák reggel 7.00 órakor kezdődnek, de egyéni kérésre korábbi időpontban is vállalunk szakvezetést. A gépkocsik a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontból indulnak (GPS-koordináták: E 47°04’53,03” K 20°55’51,10”). A program keretében több helyszínt is bejárunk, attól függően, hogy a túzokok éppen hol tartózkodnak. A látványos párzási rítus megfigyeléséhez optimális helyszín a nagy megfigyelőtorony. Távcsövet és spektívet viszünk magunkkal.
 
Szakvezetőnktől részletes tájékoztatást kapnak arról, hogyan zajlik a Túzokvédelmi Állomáson a repatriáció és mi teszi indokolttá e madarak fokozottan védett státuszát.
 
A túzokokon kívül alkalmunk nyílik megfigyelni más védett fajokat, például parlagi sasokat, búbosbankákat, nagy kócsagokat. Szó esik a terület egyéb természeti értékeiről is.
 
Felhívjuk figyelmüket, hogy a fokozottan védett túzok dürgőhelyeit az indokolatlan zavarás elkerülése érdekében csak szakvezetéses túra keretében lehet felkeresni. A gépkocsis szakvezetés díja 8000 F/gépkocsi (maximum 4 személy). További információk és előzetes bejelentkezés Szél Antal természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 475 1773-as telefonszámon.
 
 
   
 
2019.04.10.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design