magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Újra itt a Túzokfesztivál!
 
Május 4-én immár negyedik alkalommal rendezi meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a Túzokfesztivált Dévaványán. A természetvédelmi nyílt nap helyszíne ezúttal is a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont.
   
 
Az érdeklődőket egész nap változatos szakmai és kulturális programokkal várjuk. Lehetőség nyílik hajnali túzoklesre, részt vehetnek botanikai túránkon, láthatnak ragadozómadár-védelmi és túzokvédelmi bemutatót, továbbá testközelből ismerhetik meg a régi magyar háziállat-fajtákat. Lovaskocsikázás, természetismereti vetélkedő, kézműves foglalkozások, népi játszótér... és még hosszasan sorolhatnánk az izgalmas programelemeket.
 
A színpadon egymást váltják majd a helyi és környékbeli kulturális csoportok. A finom és egészséges ízek kedvelői vásárolhatnak a Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott finomságokból, a déli órákban pedig megkóstolhatják a bográcsban főtt bivalypörköltet.
 
A rendezvény napján ingyenes kisbusz közlekedik Dévaványa központja és a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont között. A helyszín GPS koordinátái: E 47°04’53,03” K 20°55’51,10”.
 
Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket!
 
 
Plakát itt letöthető
 
 
   
 
2019.04.19.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design