magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
5000 fő húsvétozott a Körösvölgyi Állatparkban
 
Több, mint 5000 fő látogatott el a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelyére a Húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet napjaiban, ahol két napos Föld Ünnepet is rendeztünk vendégeink számára.
   
 
A Rügyfakasztó vasárnaptól Vízbevető hétfőig tartó események sorában természetvédelmi szakmai és hagyományőrző programok egyaránt szerepeltek.
 
Sok százan eredtek nyomába a Föld napi rejtélyeknek, melynek keretében az egyéni Föld napi küldetésekre az Anna-liget és annak lakói adtak választ. A nyomozások közben fény derült arra, hogy milyen tényezők és folyamatok veszélyeztetik ma bolygónkat. A küldetést teljesítők Föld napi fogadalmat is tehettek, mellyel ezentúl hozzájárulnak természeti környezetük megóvásához.
 
Szintén tömegeket vonzottak az időpontra hirdetett tojásos látványetetések illetve állatismertetők, ahol a hollók, a fakókeselyűk, a rókák, a gímszarvasok, a vaddisznók, a jávorszarvas, a nyestkutyák és a bölények életéről tudhattak meg érdekességeket látogatóink.
 
A Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek bemutatóján és vásárán nagy népszerűségnek örvendtek a Komádiból érkezett Erdélyi Méhészet és a székkutasi Török Nándor különleges virágmézei. Csende László Szikáncson előállított füstölt, natúr és fűszerezett tehén sajtjai igazi ínyenc falatnak számítottak, mint ahogy Herceg Aranka békéscsabai termelő galagonya, csipkebogyó, kökény, pitypang, bodza lekvárjai, zöld dió befőttjei, szörpjei is kóstolóik kedvenceivé váltak. Az igazi pálmát húsvéti kuriózumként Krizsán Tibor főtt, füstölt, fűszeres olajokban pácolt, ízesített fürj tojásai vitték el. Továbbá bemutatkozott Erdei Gábor termelő Maros-völgyi hosszúszálú szénája is.
Mindnyájuknak köszönjük, hogy rendezvényünket színesítették.
 
A legkisebb látogatóink nyuszikat, kis kecskét, kis bárányt, kiskacsákat, kis libákat simogathattak, a gyógynövényes kertünkben „nyuszi” tojásokra vadászhattak. A vállalkozó kedvű gyerekeket hagyományos, húsvéti népi motívumos arcfestéssel ajándékoztuk meg.
 
A tavaszi Anna-liget legszebb pompájában fogadta vendégeit e kellemes hangulatú családi napokon, ahol kicsi és nagy egyaránt jól érezhette magát.
Mindenkinek köszönjük a látogatást.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.04.23.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design