magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Tavaszi madárdalos séta a Maros hullámterében
 
Április 27-én tavaszi madárdalos sétára és madárgyűrűzési bemutatóra várja az érdeklődőket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A helyszín Makó, a Maros hullámtere.
   
 
A program reggel 7.00 órakor kezdődik és várhatóan 11.00 óráig tart. A találkozó helyszíne a makói strand bejárata (GPS-koordináták: É 46º11’52.93” K 20º28’24.35”). Innen először a közelben kifeszített madárfogó hálókhoz megyünk és megnézzük, milyen fajok egyedeit sikerült befogni. Elsősorban a talajközelben is mozgó erdei madárfajokra – fekete rigókra, vörösbegyekre, erdei pintyekre, széncinegékre – számíthatunk. A madarakat a gyűrűzési protokoll szerint meggyűrűzzük, meghatározzuk a fajukat, s lehetőség szerint a korukat és az ivarukat is. Néhány méretet felveszünk róluk, aztán természetesen szabadon engedjük őket. Gyűrűzés közben mindenki testközelből láthatja a madarakat.
 
Miután a hálókat összeszedjük és elcsomagoljuk, teszünk egy rövid sétát a Maros-parton, a nemzeti parki erdőkben. Április végére már kihajtanak az ottani fafajok és zöldellnek a cserjék (bodzák, vadszőlők), így szép látványra számíthatunk.
 
Ha jó idő lesz és nem fúj nagyon a szél, akkor bizonyára énekelnek majd az erdei pintyek, fülemülék. Nagy valószínűséggel találkozunk fekete harkályokkal, nagy fakopáncsokkal és barátposzátákkal is.
 
További információ és bejelentkezés: Lovászi Péter - természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 70 197 9261-es telefonszámon.
 
   
 
2019.04.25.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design