magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Hetedszer is: Bihari Táj Napja!
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság – Biharugra Község Önkormányzatával karöltve -, március 18-án rendezi meg a VII. Bihari Táj Napját. A helyszín ezúttal is a Bihari Madárvárta, ahol izgalmas túrákkal, változatos kulturális programokkal várjuk az érdeklődőket reggel 9.00-től délután 17.00 óráig.
   
 
A szakmai programok keretében megismerhetik a sajátos bihari tájat, melyet nagy kiterjedésű gyepek, halastavak, mocsarak és erdők jellemeznek. Részt vehetnek botanikai túránkon, sétálhatnak szakvezetőnkkel a Sző-réti tanösvényen és távcsövekkel megleshetik a Biharugrai-halastavak madárvilágát. Bekapcsolódhatnak a nádi énekesmadarak gyűrűzésébe, megismerhetik a makroszkopikus vízi élőlényeket és részt vehetnek egy halászati bemutatón is.
 
A Bihari Madárvártában megnézhetik a természetfotó kiállítást, vásárolhatnak a védjegyes Nemzeti Parki Termékekből, részt vehetnek kézműves foglalkozásainkon és nyomon követhetik a színpadon zajló kulturális programokat. A gyermekek számára kitűnő szórakozást ígér a régi korok játékaival felszerelt népi játszótér. Ebédre ezúttal a tájra jellemző halakból készült finomságokat (ugrai halászlé, sült ponty patkó, fokhagymás amur) és szürkemarha pörköltet kínálunk.
 
A rendezvény napján ingyenesen igénybe vehető DOTTO kisvonat közlekedik (9.00 – 17.30 óra között) Biharugra, Piactér és a Bihari Madárvárta között.
 
 
   
 
2019.05.11.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design