magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Hódmezővásárhelyi gyermekcsoport látogatott Kardoskútra
 
Hódmezővásárhelyi gyermekek látogattak a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületére. Megnézték a Kardoskúti Madárvonulás Múzeumát és megismerkedtek a régi magyar háziállatokkal is.
   
 
A hódmezővásárhelyi 6-12 éves korú gyermekek először a Magyarországon egyedülálló, madárvonulási múzeumban tettek látogatást. Nagy izgalommal ismerkedtek az interaktív kiállítási anyaggal, s érdeklődéssel nézték a térség élőhelyeit bemutató diasorozatot.
 
A program második részében a meleg nyári időben egy kisebb túrát szerveztünk a gyermekek számára. Ennek keretében szakvezetőnk segítségével megismerhették a térség növény- és madárvilágát, illetve betekintést nyerhettek az egykori Vásárhelyi-puszta tanyavilágának tájtörténetébe. Felmentünk a Lófogó-ér melletti kilátóba, ahol távcsövek és spektívek segítségével figyeltük meg a közelben mozgó vörös vércséket, barna rétihéjákat, szalakótákat és más madarakat.
 
Látogatást tettünk a KMNPI Kardoskút-Sóstói Állattartó Telepén is, ahol a gyermekek legnagyobb örömére a juhászok megmutattak egy néhány napos kisbárányt. A juhhodály mellett megnéztük a racka és cigája nyájat, a szomszédos legelőn pedig a mintegy harminc egyedből álló magyar szürkemarha bikagulyát.
 
A gyermekek élményekkel és ismeretekkel gazdagodva tértek haza a Körös-Maros Nemzeti Parkban tett kirándulásról.
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.07.03.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design