magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Több ezer fő nyári táborozót fogadott a Körösvölgyi Állatpark
 
Az elmúlt évek alatt a Körösvölgyi Állatpark az osztálykiránduló és táborozó csoportok egyik legkedveltebb célállomásává vált. Idén ezidáig több, mint 10.000 fő tett látogatást szervezett csoportos kirándulások, nyári táborok keretében.
   
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye a környezeti nevelés ideális bázisa. A Körösvölgyi Állatparkban a gyerekek egy helyen, testközelből szerezhetnek olyan élményeket, ismereteket a bemutatott állatfajokról, melyek a természet iránti érdeklődésüket segítik felkelteni.
 
A természettől egyre inkább elszakadó korosztály számára nagyon fontos, hogy kézzel fogható módon, valós élményeken keresztül, s ne csak könyvekből, az iskola padban szerezzen ismereteket az élővilágról, annak összefüggéseiről.
 
Az állatparkban megtekinthető több, mint 50 féle állatfaj megismerését az önálló látogatás élményén túl, különféle szolgáltatásokkal, programokkal, munkafüzetekkel segítjük, melyek keretében nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek korosztályi igényeire, a játékos ismeretátadásra. Az óvodás, kisiskolás korosztály számára interaktív zoopedagógiai foglalkozásokkal, látványetetésekkel, állatismertetőkkel, míg a nagyobbak részére ismeretterjesztő túravezetésekkel, szakmai előadásokkal, bemutatóhelyünkről kiinduló kenu- és kerékpár túrákkal biztosítjuk egy igazán emlékezetes tábori program lebonyolítását. A tervezéstől a megvalósításig szívesen állunk a pedagógusok segítségére.
 
Idén az Erzsébet-táborok és EFOP pályázatok keretében érkezett a legtöbb csoport, akik jórésze szívesen visszatérne legközelebb is a Körösvölgyi Állatparkba.
 
   
 
2019.08.01.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design