magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Varázslatos estével búcsúztatta a nyarat az Állatpark
 
"Elvarázsolt ligeti alkony" című programjával várta vendégeit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark az Állatkertek éjszakája apropóján.
   
 
 
A nyár utolsó napján több százan érkeztek az Anna-ligetbe, hogy részt vehessenek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyének bemutatóin.
 
A vendégek a kora délutántól sötétedésig tartó rendezvényen többek között kipróbálhatták érzékszerveik ügyességét egy természetismereti játék keretében, ahol a részt vevők az ízérzékelésükre, tapintásukra, szaglásukra, látásukra, hallásukra és megérzéseikre hagyatkozhattak. Az ügyes „diagnoszták” nemzeti parki ajándékokkal gazdagodtak.
 
Sokan várták a park legnépszerűbb állatainak látványetetését és ismertetőjét. A keselyűk ezúttal belsőséget, a gímszarvasok, európai bölények almát és répát, a jávorszarvas fűzfa hajtást, a vaddisznók kukoricát, a "nádi farkas", a róka és a borz pedig csontos húst falatozhatott, miközben a vendégek számos érdekességet megtudhattak róluk.
 
Akik részt vettek a meglepetés faj szabadon engedésén azoknak csodás látványban volt részük. Az Anna-liget csendjében közel száz fő jelenlétében próbálhatta ki első szabad szárnycsapásait egy ember kézben nevelkedett kuvik. A madár tiszteletkört tett a rá kíváncsi ember csoport fölött, majd eltűnt az Anna-liget évszázados fáinak sűrűjében. 
 
Szürkületkor indult a nagy érdeklődésre számot tevő szakvezetéses kenutúra, melyen a lelkes lapátolók lámpákkal is felszerelkezve vágtak neki egy kiadós evezésnek az Anna-liget mellett húzódó Kákafoki-holtágon. A szabad férőhelyek már a program kezdete előtt beteltek. Összesen 11 kenu, 36 utasa vághatott neki e különleges túrának.
 
Az igaz izgalmak sötétedés után következtek, amikor Tóth János amatőr csillagász segítségével az augusztusi égbolt páratlan jelenségeit figyelhették meg a vendégek. Mindamellett, hogy számos hulló csillagot szabad szemmel láthattunk, egy hatalmas nagyítású csillagász távcső segítségével többek között a Szaturnusz gyűrűi, a Jupiter holdjai és a nyár végi-ősz eleji állatövi csillagképei, égi jelenségei is „karnyújtásnyi” távolságba kerültek.
 
A Körösvölgyi Állatpark az idei esztendőben november 3-ig hétfő kivételével minden nap 9 - 17 óra között látogatható.
 
Szeretettel várjuk továbbra is vendégeinket.
 
 
 
 
   
 
2019.09.02.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design