magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Lopocsi Fanni Bianka a Körös-Maros Nemzeti Park idei Ifjú Kócsagőre
 
Idén már hetedik alkalommal került meghirdetésre az Y-Triász (melynek tagjai a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) által 2013-ban életre hívott „Ifjú Kócsagőr” program. A programban az Agrárminisztérium és a tíz nemzeti park igazgatóság mellett a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság működik együtt.
   
 
A vállalkozó kedvű 18-24 éves jelentkezők ezen a nyáron is kéthetes terepgyakorlaton vehettek részt a kiválasztott természetvédelmi területeken, hogy a mentoruknak kijelölt természetvédelmi őrök mindennapi munkájában részt véve gyarapítsák elméleti és gyakorlati tudásukat. A két hét tapasztalatairól az Ifjú Kócsagőrök naplót készítenek, illetve a területi döntőn prezentáció keretében számolnak be.
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területi döntőjére augusztus 29-én került sor Szarvason a Körösvölgyi Látogatóközpont konferenciatermében. A területi döntőt idén Lopocsi Fanni Bianka, a szentesi AM ASzK- Bartha János Kertészeti Szakgimnáziumának tanulója nyerte meg. Kéthetes gyakorlatát a Dévaványai-Ecsegi puszták részterületen Szél Antal István természetvédelmi őrkerület-vezető szakmai iránymutatása mellett végezte.
 
A háromnapos országos döntőt szeptember 28-30. között, Budapesten a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szervezi, ahol a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság idei Ifjú Kócsagőre mentora társaságában vesz részt. A legjobb páros (a nyertes kócsagőr és természetvédelmi őre) a „Matula és Tutajos díj” elnyerése mellett egy elképesztő 5 napos tanulmányutat tesz Lengyelország legnagyobb nemzeti parkjába, a Biebrzański Nemzeti Parkba.
 
A fotót Ezer Ádám készítette.
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.09.03.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design