magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Fotózzuk együtt a színpompás őszi természetet!
 
Szeptember 29-én őszi fordulójához érkezik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság „A fényképezés természete – a természet fényképezése” elnevezésű tematikus túrasorozata. A helyszín ezúttal is a Kígyósi-tanösvény, a találkozó helyszíne a szabadkígyósi sportpálya (GPS-koordináták: E 46°35’57,03” K 21°05’01,33”).
   
 
Az ősz beköszöntével ismét virágba borult a puszta, ezúttal a hagyományos lila virágszőnyeggel találkozhatunk, amit augusztus végétől a magyar sóvirágnak, majd szeptember közepétől már egyre inkább a réti őszirózsáknak köszönhetünk. Négy évszakos természetfotós túrasorozatunk mostani fordulójában tehát ezt a virágpompát örökíthetjük meg – mindenki a maga módszerével. A mobiltelefonok és a profi fényképezőgépek egyaránt szerephez juthatnak, de a fotós látásmód is kreatív megoldásokhoz vezethet. Az őszirózsáról készíthetünk közeli makro fényképeket, s megörökíthetjük a puszta semmivel össze nem hasonlítható, lila virágszőnyeggel borított, lenyűgöző tájképét is.
 
Már átszíneződés alatt áll a Nagyerdő is, a kőrisek, tölgyek lombja a zöld, barna és sárga színek különböző árnyalataiban játszik. Megjelentek az első érett bogyók, a kökény kék, és a vadrózsa piros bogyói is fotótémát szolgáltathatnak. Bízunk benne, hogy gombákkal is megörvendeztet bennünket az ősz.
 
A kiránduláson természetesen a fotózásé a főszerep, tehát komótosan, lépésről lépésre, témáról témára haladunk majd végig a Kígyósi Nagyerdő tanösvényén. Az időjárásnak és magának a műfajnak megfelelő ruházatot válasszunk, mert a virágfényképezés nem képzelhető el térdelés, hasalás nélkül. Bízunk benne, hogy az időjárás kegyes lesz és nem sárral, hanem napos idővel és kék éggel várja majd a kirándulókat. Természetesen nemcsak a fotósokat várjuk nagy szeretettel, hanem minden kirándulni vágyót, mert vonuló énekesmadarakkal és ragadozó madarakkal is biztosan találkozhatunk majd.
 
A programra előzetes bejelentkezés Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőnél az alábbi telefonszámon: +36 30 475 1777. A túra részvételi díja 500 Ft/fő.
 
 
   
 
2019.09.25.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design