magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Túrázzunk, fotózzunk együtt a Kis-Sárrét színpompás őszi tájain!
 
Egy kétrészes, tartalmas őszi fotóstúrára várjuk a természetbarátokat október 19-én, szombaton a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén.
   
 
A Táj Nemzetközi Napja alkalmából szervezett program reggel 8.00 órakor kezdődik. A találkozó helyszíne: Biharugra, Bihari Madárvárta,(GPS-koordináták: E 46o58’32.40” K 21o38’28.29”). Innen indulunk együtt az Ugrai-halastavakhoz, ahol egy kb. 3,5 kilométeres gyalogtúra keretében megfigyelhetjük és lencsevégre is kaphatjuk a tavakon tartózkodó vízi madarakat.
 
A túra második részében autóval elhaladunk a Begécsi-halastavak mellett, majd a Vátyoni-erdőhöz érve egy rövid (mintegy másfél kilométeres) erdei sétára indulunk. Meglátogatjuk az erdő legöregebb fáját, a „Szépapó fája” néven ismert, több mint 200 éves kocsányos tölgyet. Sétánk közben lefényképezhetjük az őszi erdő pompás színeit.
 
A túrára az időjárásnak megfelelő ruházatot és lábbelit, továbbá enni-innivalót hozzanak magukkal. A program várhatóan délután 15.00 - 16.00 óra tájban ér véget. Részvételi díj: 1000 Ft/fő. Előzetes bejelentkezés: Motkó Béla természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (06-30-277-3514).
 
 
 
 
 
   
 
2019.10.07.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design