magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Adventi kézművesnap: szép tárgyakat készítettünk és lelkileg is feltöltődtünk
 
November 30-án közös adventi készülődésre, kézműves napra várta a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az érdeklődőket Biharugrára, a Bihari Madárvártába. A jó hangulatú rendezvény igazi lelki feltöltődést nyújtott mindenki számára.
   
 
Hagyományainkhoz híven erre az alkalomra meghívtuk mindazokat a kézműveseket, akikkel az év során együttműködtünk. Az ő segítségükkel a látogatók adventi koszorúkat, asztali díszeket, kopogtatókat készítethettek, s kipróbálhatták a makramézást és az agyagozást. A kézműves napon egy tablóval, munkáiból készített kis kiállítással emlékeztünk meg Bakos Irén szalmafonóról, aki a korábbi években rendszeres résztvevője volt a programnak.
 
Az adventi hangulathoz természetesen hozzátartoznak a különböző finomságok is. Kézműveskedés közben illatos teákat kóstolgattunk, friss meleg pogácsát, mézes süteményeket és sült tököt falatoztunk.
 
Édesanyák, édesapák, nagyszülők együtt örültek gyermekeikkel, unokáikkal a közösen készített adventi koszorúknak, asztaldíszeknek, kopogtatóknak. Az alkotásokat természetesen hazavihették, így otthonukat díszíthetik vele. A rendezvény különleges, kellemes hangulata mindannyiunkat segített abban, hogy ráhangolódjunk a közelgő karácsonyi ünnepekre.
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
2019.12.09.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design