magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Kiránduljanak velünk a Bélmegyeri Fáspusztán!
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság december 15-én, vasárnap évzáró kirándulást szervez a Bélmegyeri Fáspusztára.
   
 
Igazgatóságunk minden évben legalább egyszer szervez szakvezetéses túrát a Fáspusztára. Jártunk már itt tavasszal, nyáron és ősszel, de télen most először látogatjuk meg. A védett területeink sorában kiemelkedő tájképi értékkel bíró puszta a havas, zúzmarás téli viszonyok között is elragadó látványt nyújt. Ha kegyes lesz hozzánk az idő, és valóban fehérbe öltözik a táj, akkor fantasztikus téli képeket készíthetnek a természetfotózás iránt érdeklődők.
 
Azok sem csalódnak majd, akik a természetjáráson belül a testmozgásra fektetik a nagyobb hangsúlyt. Most ugyanis a megszokott túráinknál némileg hosszabb távot teszünk meg. Nemcsak a Fáspusztán, hanem a környező erdőkben is kalandozunk majd, és jó eséllyel reménykedhetünk abban, hogy a térség madárvilága mellett az erdő vadjaival, vagy legalábbis a jelenlétükre utaló nyomokkal is találkozhatunk.
Ebben az időszakban a téli énekesmadarak jelentik az erdei nyüzsgést, őket látjuk majd nagyobb számban, de a puszta felett biztosan megfigyelhetünk majd egerészölyveket, kékes rétihéjákat, sőt szerencsés esetben akár sasokat is. Ha az erdőhöz méltóan, csendesen kirándulunk, akkor dámszarvasokkal, őzekkel, esetleg vaddisznóval is összefuthatunk.
 
Kérjük, hogy az időjárásnak megfelelő ruházatban érkezzenek! Fontos a vízhatlan lábbeli, s akár egy cserecipő is jól jöhet, mivel mínusz 5 foknál melegebb időben a hó, a zúzmara vagy a sár gondot okozhat, erre érdemes felkészülni.
 
A kirándulás tervezett hossza 7-8 kilométer, de ez természetesen a látnivalók fényében változhat. A találkozó helyszíne: Bélmegyer, Petőfi-Bem utcasarok. GPS-koordináta: É 46°52’18” K 21°10’41”. A túra minimum 5 fő részvétele esetén indul. Előzetes bejelentkezés Boldog Gusztáv László természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +36 30 475 1777-es telefonszámon. A részvételi díj 500 Ft/fő.
 
   
 
2019.12.10.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design