magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Fotókiállításaink az idén is több településen jártak
 
Két ingyenesen igényelhető vándor fotókiállítással rendelkezik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.
   
 
Az egyik a „A Körös-Maros Nemzeti Park növényvilága” című fotókiállítás az ugyanilyen címen 2012-ben megjelent könyv legszebb fotóanyagából készült. A 37 db kép hat élőhely köré csoportosítva mutatja be a nemzeti park legérdekesebb élőhelyeit, ritka, védett és jellemző növényfajait. A másik fotókiállítás a "A Körös-Maros Nemzeti Park állatvilága - Gerinctelenek" című könyv 2015-ös megjelenése után készült el, szintén felhasználva a könyv látványos fotóanyagát. A 41 fotóból álló kiállítás bemutatja az egyes élőhelyekre jellemző ritka, védett gerinctelen állatokat a puhatestűektől a rovarokig. A fotók alatt rövid tájékoztatást lehet olvasni a faj jellemzőiről és érdekességeket az életmódjukról.
 
Mindkét kiállítás az elmúlt években sok iskolában, művelődési házban és könyvtárban is megfordult. Az idei évben is több helyen igényelték a kiállításokat: Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatalban, Pusztaföldváron a Könyvtárban, Királyhegyesen a Művelődési Házban, valamint Kunszentmártonban egy iskolában.
 
Igazgatóságunk iskolák, művelődési házak, múzeumok, könyvtárak számára továbbra is ingyenesen biztosítja a két kiállítás anyagát maximum egy hónap időtartamra. A fotókiállítások álló és fekvő képekből állnak, melyen a fotók címe, készítője, és egy néhány soros ismertető is szerepel.
 
 
 
 
   
 
2019.12.18.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design