magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Túra: Ismerjék meg a Begécsi-halastavak téli madárvilágát!
 
A „Téli túrák nemzeti parkjainkban” elnevezésű országos programsorozathoz kapcsolódva a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság január 25-én madarásztúrát szervez a Kis-Sárrét részterületen. A résztvevők a Begécsi-halastavak téli madárvilágával ismerkedhetnek meg.
   
 
A találkozó helyszíne: Biharugra, Bihari Madárvárta (GPS-koordináta: É: 46° 58' 32,40" K: 21° 38' 28,89"), időpontja reggel 9.00 óra. A januári hidegben a halastavak már befagytak. A madarak Begécsen is fenntartanak maguknak egy lihogót, melyen szép számmal gyűltek össze a különböző récefajok. A gyakori tőkés és csörgő récéken kívül megfigyelhetünk kercerécéket, kontyos récéket és akár kis bukókat is. A récék tollruhája így tél közepén már sokkal színesebb, mint az őszi vedlési időszakban.
 
A hideg idő ellenére még több ezer vadlúd is kitart a halastavak térségében. A népes madárcsapatokat folyamatosan követik a zsákmányra leső rétisasok. Lassan közeledik a vidrák nászidőszaka, ezért szerencsés esetben akár még nappal is szem elé kerülhet egy-egy példány.
 
A szakvezetéses túra során mintegy 5-6 kilométert teszünk meg. Kérjük, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzenek, különösen fontos a jó lábbeli. A részvételi díj felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft/fő. További információk és bejelentkezés: Tóth Imre természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +36-30-645-0613-as telefonszámon.
 
A fotót Tóth Imre készítette.
 
 
 
   
 
2020.01.18.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design