magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Erzsébet-táborozók élményekben gazdag kirándulásai a védett területeken
 
Az Erzsébet táborok keretében több, a Körös-Maros Nemzeti Park védett területeivel határos település iskoláiból érkeztek kiránduló gyermekcsoportok a Kígyós-Ugrai tájegységbe.
   
 
A bélmegyeri, a szabadkígyósi és az újkígyósi iskolákból egyaránt megkeresték Igazgatóságunkat azzal, hogy az Erzsébet-tábori foglalkoztatás keretében szívesen ellátogatnának hozzánk. A bélmegyeri diákokkal július elején kirándultunk a védett területen fekvő Szolga-erdőbe és megmutattuk nekik a Fáspuszta tájképi és botanikai értékeit. Ezzel az iskolával már több éve ápolunk jó kapcsolatot: tartottunk számukra madárgyűrűzési bemutatókat, részt vettünk a diákok tanulmányi versenyekre történő felkészítésében.
 
A szabadkígyósi általános iskola diákjai szintén az Erzsébet-tábornak köszönhetően látogattak el a napokban a Kígyósi-puszta részterületre. Velük a Kígyósi-tanösvény öt kilométeres sétaútján kirándultunk. Az újkígyósi iskola Erzsébet-táborosai július folyamán heti egy alkalommal (összesen négyszer) látogatnak el a Kígyósi-tanösvényre. Alkalmanként 20-30 résztvevővel érkeznek, s a kirándulók között a pedagógusok mellett felbukkannak az érdeklődő, segítő szülők is.
 
A védett területekkel határos települések iskolái és más intézményei számára a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság ezeket a programokat kedvezményesen biztosítja. Célunk, hogy minél több helyben élőt megismertessünk a természeti értékekkel és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi tevékenységével.

Kép forrása: Szabadkígyósi Általános Iskola
 
 
   
 
2020.07.27.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design