magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Idén a szokásosnál is több a madársisak a Szabadkai-erdőben
2020.05.29.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén tíz különböző orchideafaj honos. Közülük három – a fehér és a kardos madársisak, valamint a tojásdad békakonty -, megtalálható a Kígyósi-pusztához tartozó Szabadkai-erdőben is.  »
Két új taggal bővült az Állatpark gímszarvas családja
2020.05.28.
A Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Állatparkjába a múlt héten két új jövevény érkezett - május 19-én, délelőtt és 23-án, az esti órákban pettyes kis gímszarvas borjak jöttek a világra. Az ellések folyamán minden rendben zajlott, az újszülöttek a világra jövetel után nem sokkal lábra is álltak.  »
Kóborló darázsölyv a Csanádi pusztákon
2020.05.28.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztai tájain rendkívül ritkán láthatunk darázsölyvet. A napokban azonban a Csanádi pusztákon két alkalommal is megfigyeltünk egy kóborló példányt. Részletek »
Sikeres volt azt idei első szakvezetéses túra Kardoskúton
2020.05.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság május 15-én szakvezetéses túrát szervezett a kardoskúti Fehér-tóhoz. A programra a környező településekről – Kardoskútról, Csanádapácáról, Orosházáról, Algyőről, Csorvásról és Kaszaperről - érkeztek résztvevők. Részletek »
Cserebökényben már javában költenek a gulipánok
2020.05.26.
A Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökény részterületén a napokban felmértük a költésbe kezdett gulipánokat és gólyatöcsöket.  »
Násztánc - Dévaványán felmértük a túzokok dürgőhelyeit
2020.05.25.
A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén idén tavasszal is felmértük a túzokok dürgőhelyeit. Büszke pusztai madaraink nászidőszaka véget ért, a tojók többsége már költésbe kezdett.  »
Újra felbukkant a békászó sas a Maros hullámterében
2020.05.22.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az elmúlt napokban több alkalommal is megfigyeltek békászó sast a Maros folyó bökényi öblözetében. Reményeink szerint ugyanaz a saspár tért vissza, amelyik már hosszú évek óta fészkel a folyó közepén elterülő Senki-szigetén.  »
Virágzik hazánk egyik legritkább növénye
2020.05.21.
Magyarországona a kónya zsálya, vagy másik ismert nevén a bókoló zsálya kizárólag a Dél-Tiszántúlon, a Körös-Maros Nemzeti Parkban fordul elő, itt van elterjedésének a nyugati határa. Fő elterjedési területe tőlünk keletre húzódik a sztyepp zónában egészen az Urál-hegység déli előteréig. Hazánkban is elterjedtebb volt a XIX. század előtt, a Duna-Tisza közéről és a Dél-Tiszántúlról is voltak elterjedési pontjai. E fokozottan védett növény május közepén van csúcsvirágzásban, a hatalmas tőlevelei azonban már két hónapja kihajtottak.  »
Bíbicek fészkelnek a kardoskúti gyepeken
2020.05.20.
A legeltetéses természetvédelmi kezelésnek köszönhetően a Körös-Maros Nemzeti Park tájain idén is szép számban fészkelnek bíbicek. Így van ez a Kardoskúti Fehértó részterületen is, ahol az apró fiókák lassan már kibújnak a tojásból.  »
Kecses röptű hamvas rétihéják vadásznak a Csanádi pusztákon
2020.05.19.
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén ritkán bukkannak fel hamvas rétihéják. Május eleje óta azonban legalább 4-5 példány itt tartózkodik, rendszeresen megfigyelhetjük őket vadászat közben.  »
Citrombillegető bukkant fel a Kenderesszigeti-halastavakon
2020.05.18.
A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén eddig több mint 250 madárfaj előfordulását regisztráltuk. A napokban újabb fajjal bővült a lista: a Kenderesszigeti-halastavakon citrombillegetőt figyeltünk meg.  »

  Előre »   

Programnaptár
TÁJÉKOZTATÁS Túra- és szakvezetések megtartásáról
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. programok
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design