magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Az én állatparki cimborám- képzőművészeti pályázat
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Júniusi programajánló – A felfedezőtúrától a vércsés délutánon át a kenus barangolásig
2019.05.31.
Június 1-én és 2-án (szombaton és vasárnap) „Két lábbal négy láb nyomában” címmel családi felfedezőtúrára várjuk vendégeinket Szarvasra, a Körösvölgyi Állatparkba. Ez a program nemcsak családi vetélkedő, hanem kiváló csapatépítő kaland is lehet a szabadban. A program díja: 1000 Ft és 800 Ft. Részletek »
Virágzik a fátyolos nőszirom a Kis-Sárréten
2019.05.29.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületének jellegzetes védett növénye a fátyolos nőszirom, más néven korcs nőszirom. A mutatós növény május közepe és június eleje között bontogatja liláskék virágait, melyek már messziről feltűnőek.  »
Új szerepben a nagyéri gőzmalom kéménye: kilátó a Csanádi-pusztákra
2019.05.28.
A napokban avatták fel Nagyéren azt a 25 méter magas kilátót, amelyről beláthatjuk a Körös-Maros Nemzeti Park Montág-puszta részterületét, sőt tiszta időben akár a Világosi-hegyeket is felfedezhetjük a távolban.  »
Vidám gyermeknapi nyüzsgés volt az Állatparkban
2019.05.27.
Igazi gyereknapi zsivaj fogadta azt a közel ezer látogatót, aki vasárnap a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság programját választotta és eljött a Körösvölgyi Állatparkba, Szarvasra. A rendezvényen a legapróbbaktól a legidősebbekig minden korosztály képviseltette magát, de a fókuszban természetesen a gyerekek voltak. Részletek »
Kezdődik a Magyar Nemzeti Parkok Hete, várjuk a látogatókat!
2019.05.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság gazdag programkínálattal várja a természetbarátokat május 27 és június 2. között, a Magyar Nemzeti Parkok Hetében.  »
Igazgatóságunk négy munkatársa kapott miniszteri elismerő oklevelet
2019.05.27.
Május 25-én, pénteken, Kecskeméten, a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2019 nyitórendezvényén elismeréseket adtak át a természetvédelem területén kimagasló tevékenységet végző szakembereknek. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság négy munkatársa vett át Miniszteri Elismerő Oklevelet.  »
A májusi esők hatására feléledtek a mocsarak
2019.05.24.
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén az elmúlt hetekben mintegy 100 milliméternyi eső hullott. A csapadékmentes időszak után a természet fellélegezhetett.  »
Repülőgépről mértük fel a Kis-Sárrét gémtelepeit
2019.05.23.
A korábbi évekhez hasonlóan idén májusban is elvégeztük a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén a gémtelepek légi felmérését.  »
Határon átnyúló együttműködés a túzokvédelemben
2019.05.21.
A román-magyar együttműködés keretében, természetvédelmi szakemberekből álló román delegáció járt a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén. Látogatásuk célja az volt, hogy megismerkedjenek Igazgatóságunk túzokvédelmi tevékenységével.  »
Hetedszer került megrendezésre a Bihari Táj Napja
2019.05.20.
Az utóbbi hetek esőzéseinek köszönhetően gyönyörűen zöldellő táj fogadta szombaton a VII. Bihari Táj Napjára érkező vendégeket. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Biharugra Község Önkormányzata által közösen szervezett rendezvény helyszínéül a Bihari Madárvárta szolgált.  »
Orchideák: a madársisakok mellett a békakonty is megjelent a Kígyósi-pusztán
2019.05.16.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén a fehér és a kardos madársisak mellett egy új orchideafaj, a tojásdad békakonty első példánya is előkerült.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Magyar Nemzeti Parkok Hete
Csodás Magyarország
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design