magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Bontogatják szirmaikat a tavasz hírnökei, a ligeti csillagvirágok
2020.03.11.
A Körös-Maros Nemzeti Park Maros-ártér részterületének puhafás erdőfoltjaiban már bontogatják szirmaikat a ligeti csillagvirágok.  »
Kikeleti kapunyitó: új fejlesztések, izgalmas attrakciók a Körösvölgyi Állatparkban
2020.03.10.
Március 15-én ismét megnyitja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően számos újdonsággal várjuk látogatóinkat.  »
Kora tavaszi ruhát öltenek a dél-alföldi puszták
2020.03.09.
A Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin már megfigyelhetjük a kora tavasz egyértelmű jeleit. A növény- és állatvilág egyaránt jelentős változásokon megy keresztül.  »
Ritka vendég: hósármány bukkant fel a makói tájegységen
2020.03.05.
Hósármányokkal ritkán találkozhatunk a Körös-Maros Nemzeti Park tájain. Március 1-jén, a tavasz első napján, a Csanádi pusztákon sikerült megfigyelnünk egy tojó példányt.  »
Újabb rétisas-pár telepedett meg a Kis-Sárréten
2020.03.04.
A Körös-Maros Nemzeti Park területén fekvő Kis-Sárréten a korábbi három mellett idén egy negyedik rétisas-pár is költésbe kezdett.  »
Virágba borultak a volgamenti héricsek
2020.03.03.
A Körös-Maros Nemzeti Park területén három helyszínen – a Csorvási löszgyepen, a Tatársánci ősgyepen és az Ördögsáncon - vannak volgamenti hérics populációk. Az első sárga virágok már február utolsó hetében kibontották szirmaikat.  »
Márciusi programajánló: nőnapi séta, bakancsos túra, családi tavaszköszöntő
2020.03.02.
Március 7-én, szombaton délelőtt közös nőnapi sétára várjuk a természetbarátokat Ecsegfalvára, a Körös-Maros Nemzeti Parkba. A találkozó helyszíne az ecsegfalvi olajos kövesút bejárata (GPS koordináta: É 47° 07' 35.47" K 20° 55' 43.16"), időpontja 8.30 óra. A szakvezetéses gyalogtúra keretében megismerhetik a Hortobágy-Berettyó természeti és kulturális értékeit. A háromórásra tervezett program során mintegy 5 kilométert teszünk meg. Programdíj: 500 Ft/fő. Bejelentkezés: Janó Gizella területi felügyelőnél a +36-30/445-2410-es telefonszámon.  »
Igazi meglepetés! - Fekete sas bukkant fel a Kígyósi-pusztán
2020.02.27.
  A Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén az elmúlt fél évszázadban egyetlen alkalommal sem regisztráltak fekete sast. Ezért is számít rendkívüli érdekességnek, hogy a február 19-i terepbejárás során e ritka madárfaj egy fiatal példánya is szem elé került.  »
Ismét szép számban telelnek darvak a Kígyósi-pusztán
2020.02.26.
Az utóbbi évtizedben három alkalommal is előfordult, hogy jelentős számú daru töltötte a telet a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén.  »
Mozgalmas, kora tavaszi a hangulat a Kis-Sárréten
2020.02.25.
A szokatlanul enyhe időjárás hatására már február közepén változatos, kora tavaszi madárvilág gyűlt össze a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A legtöbb északi vendég még itt tartózkodik, de már megjöttek az első tavaszi hírnökök is.  »
Rendkívül szokatlan helyen bukkant fel egy áttelelő guvat
2020.02.21.
Évről-évre egyre több guvat telel a magyarországi halastavakon, mocsarakban. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai azonban most szokatlan helyen, egy keskeny vízfolyásban, a királyhegyesi Száraz-érben bukkantak rá a faj egy példányára.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
2020. Turisztikai programajánló
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Túzok tusa 2020
 
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. programok
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design