magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Öcsödi diákok nyerték az Őszirózsa Vetélkedőt
2019.10.08.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság hagyományosan az Állatok világnapjához igazodva a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjában rendezte meg a XVI. Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedő döntőjét. Mint ismert, ide már csak az 5 legeredményesebb csapat jutott be a tavaszi biharugrai középdöntőből.  »
Túrázzunk, fotózzunk együtt a Kis-Sárrét színpompás őszi tájain!
2019.10.07.
Egy kétrészes, tartalmas őszi fotóstúrára várjuk a természetbarátokat október 19-én, szombaton a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén.  »
Villás farkú, vörös tollú vendég a Csanádi pusztákon
2019.10.04.
A napokban két alkalommal is megfigyeltünk egy vörös kányát a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. A szakemberek számára mindig nagy öröm egy ilyen ritka madárfaj felbukkanása. Részletek »
Misztikus látvány: halálfejes lepkére bukkantunk Dévaványán
2019.10.03.
Halálfejes lepkét meglehetősen ritkán láthatunk a Körös-Maros Nemzeti Park tájain. A napokban a dévaványai Túzokvédelmi Állomáson bukkantunk egy példányra. Részletek »
Fecskehajtó kisasszony napján útra keltek kedves madaraink
2019.10.02.
Elköszöntek a fecskék a Körös-Maros Nemzeti Park tájaitól. Elindultak hosszú vándorútjukra, afrikai telelőhelyükre.  »
Élénk őszi madárvonulás a Kis-Sárréten
2019.10.01.
Az ősziesre forduló időjárás és a rövidülő nappalok hatására a Körös-Maros Nemzeti Parkban is egyre élénkebb madárvonulás figyelhető meg. Különösen igaz ez a Kis-Sárrét részterületre, amely nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő vízimadár- vonulóhelynek számít.  »
Októberi programajánló – Túrázzunk, madarásszunk és lessük meg a csillagokat!
2019.09.30.
Október 4-én, pénteken „Itt van az ősz, itt van újra” címmel időszaki kiállítás nyílik Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban. A tárlatot a kézműves pályázatunkra beérkezett alkotásokból állítottuk össze. A kiállítás október 31-ig látogatható.  »
Európai Madármegfigyelő Nap – Túrázzunk és számoljunk együtt!
2019.09.27.
Október 5-én a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is bekapcsolódik az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. Kis-Sárrét részterületünkön a begécsi halastórendszeren, kardoskúti részterületünkön a hódmezővásárhelyi, téglagyári tavaknál, a Csanádi pusztákon pedig a Nagy-Zsombék térségében számoljuk majd a madarakat. Részletek »
Gázlómadarakat figyeltünk, szarvasbőgést hallgattunk
2019.09.26.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Sárrét részterületén szeptember 20-án este egy olyan túrára vártuk vendégeinket, amely a halastavak természeti értékeinek megismertetésén túl a szarvasbőgés sajátos hangulatába is bevezette az érdeklődőket.  »
Fotózzuk együtt a színpompás őszi természetet!
2019.09.25.
Szeptember 29-én őszi fordulójához érkezik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság „A fényképezés természete – a természet fényképezése” elnevezésű tematikus túrasorozata. A helyszín ezúttal is a Kígyósi-tanösvény, a találkozó helyszíne a szabadkígyósi sportpálya (GPS-koordináták: E 46°35’57,03” K 21°05’01,33”).  »
Megosztott első díjat osztottak ki az „Ifjú Kócsagőr” verseny országos döntőjében
2019.09.24.
Lopocsi Fanni Bianka képviselte a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságot az „Ifjú Kócsagőr” verseny országos döntőjében, melyet szeptember 18-20-án rendeztek Budapesten. A verseny történetében először az első díjat megosztva kapta két jelölt Illés Dorottya Virág: a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, valamint Nagy Zsolt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság versenyzője.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design