magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
  
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Hasznos linkek

   

                               

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
NATURA 2000 fenntartási tervek
 
KVLKÁP
Eltűntek a szépséges búzavirágok, szeretnénk visszahozni őket
2019.08.07.
A búzavirág néhány évtizeddel ezelőtt még teljesen közönséges növény volt, mindenfelé nagy mennyiségben virított. Az intenzív mezőgazdasági termelés és vegyszerhasználat következtében ez a közönséges növény mára sokkal ritkábbá vált, mint jó néhány védett növény. Az állománya a töredékére csökkent. A Körös-Maros Nemzeti Park területén már csupán három élőhelye ismert: egy a Csanádi puszták közelében (nem védett területen), egy Nagylak mellett, egy pedig Hódmezővásárhelynél. Részletek »
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság „Hálózsákban a csillagos égbolt alatt” címmel hirdetett vezetett túrát a Kis-Sárrét részterületén
2019.08.06.
A csillagos égbolt most elmaradt. Szemerkélő esőben töltöttük az estét a Biharugrai halastórendszer begécsi egységén. Lelkes vendégeink – akiket nem riasztott el a borult ég – az időjárástól függetlenül szép élményekkel, egy hangulatos éjszaka emlékeivel távoztak.  »
Kiváló költési siker a vörös vércséknél
2019.08.06.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén idén is szép számban költöttek vörös vércsék. A mintegy 90 költőpárból több mint 70 pár az Igazgatóság által kihelyezett költőládákat választotta fészkelőhelyül. Részletek »
Csomorkányi csillagles augusztusban
2019.08.05.
Az alföldi tanyavilág utolsó képviselőivel hazánkban a Körös-Maros Nemzeti Parkban is találkozhatunk. A tanyán élő emberek létezése egybeforr a természet közelségével, amelyhez a háborítatlan éjszakákon világító milliónyi csillag képe is hozzátartozik. Részletek »
Lassan önállóvá válnak a szépen fejlett parlagi sasfiókák
2019.08.03.
Lassan szárnyra kapnak és önállóvá válnak a Körös-Maros Nemzeti Park területén idén kelt parlagi sasfiókák. Részletek »
Újra fészkelnek barna kányák a Körös-ártérben!
2019.08.02.
Örvendetes hír, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Körös-ártér részterületén ismét megjelent költőfajként a barna kánya. Ez a fokozottan védett ragadozó madár rendkívül ritka az alföldi tájakon. Részletek »
Több ezer fő nyári táborozót fogadott a Körösvölgyi Állatpark
2019.08.01.
Az elmúlt évek alatt a Körösvölgyi Állatpark az osztálykiránduló és táborozó csoportok egyik legkedveltebb célállomásává vált. Idén ezidáig több, mint 10.000 fő tett látogatást szervezett csoportos kirándulások, nyári táborok keretében. Részletek »
Rejtőzködve, óvatosan vezetgetik fiókáikat a túzoktojók
2019.07.31.
A Körös-Maros Nemzeti Park tájain már vezetgetik fiókáikat a túzoktojók. Nagyon vigyáznak rájuk, rejtegetik őket a ragadozók elől. Részletek »
Kiemelkedő költési siker a szalakótáknál!
2019.07.30.
A Körös-Maros Nemzeti Park valamennyi részterületén rendkívül sikeresen költöttek idén a szalakóták. Részletek »
Augusztusi programajánló – Kalandos éjszakák a Körös-Maros Nemzeti Parkban
2019.07.29.
Augusztus 2-án és 3-án (pénteken este 18.00 és szombaton reggel 8.00 óra között) „Hálózsákban a csillagos ég alatt” elnevezésű túránkra várjuk az érdeklődőket. A találkozó helyszíne: Begécsi halastó-bejárat, GPS koordináták: É 46°56’12,02” K 21°32’02,68”. Programdíj: 500 Ft/fő. Este, a csillagos ég alatt vadmegfigyelést végzünk és szalonnát sütünk, az éjszakát pedig a szabadban, Kis-Vátyonban töltjük. Bejelentkezés: Motkó Béla természetvédelmi őrkerület-vezetőnél (+36 30 277 3514).  »
Fehér gólyák falatoznak a frissen kaszált területeken
2019.07.27.
A Körös-Maros Nemzeti Park tájait járva a frissen kaszált területeken gyakran megfigyelhetjük a táplálkozó fehér gólyákat. Ahogy a munkagépek elkezdik lekaszálni a területet, nyomukban rögtön megjelennek a karcsú madarak. Részletek »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Turisztikai programajánló 2019
 
Csodás Magyarország
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design