magyar english
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Visszajövünk!
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
A fogaslevelű bükköny is kibontotta virágait
2020.05.15.
A napokban megkezdődött a fogaslevelű bükköny virágzása. Ez a védett, pillangós növény a Körös-Maros Nemzeti Park részterületein belül két helyszínen – a Bélmegyeri Fáspusztán és a Kis-Sárréten –, fordul elő nagyobb mennyiségben.  »
Egy remek tavaszi tipp: túrázzunk a Halásztelki Tanösvényen!
2020.05.14.
Mint ismert, a Körös-Maros Nemzeti Parkban, a járványveszély miatt szükséges óvintézkedések előírásai betartása mellett, 2020. május 15-től újra kinyitnak az Igazgatóság bemutatóhelyei és elindulnak az előre meghirdetett túrák, valamint az igényelhető túra- és szakvezetések.  »
Sokszínű, változatos madárvilág a Kis-Sárrét mocsaraiban
2020.05.13.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén a halastavak mellett több jelentős mocsármaradvány és vizes élőhely-rekonstrukció is található. Ezek egymást kiegészítve, kitűnő költő- és táplálkozóhelyül szolgálnak a különböző vízimadarak számára.  »
Égszínkék értékünk, a kék atracél
2020.05.12.
Virágba borult a Körös-Maros Nemzeti Park kiemelkedő értékű növényfaja, a kék atracél.  »
Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Igazgatóságunk munkatársa
2020.05.11.
Az Erdők Világnapja (március 21.) alkalmából dr. Nagy István agrárminiszter szakmai kitüntetésekkel ismerte el az erdő- és vadgazdálkodásban, illetve a természetvédelemben dolgozó szakemberek kimagasló munkáját. A díjak tényleges átadására később kerül majd sor. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.  »
Fa rekordok, madár legek a Körös-Maros Nemzeti Parkban
2020.05.09.
  Madarak és Fák Napja apropóján, a természet csodái előtt tisztelegve, a teljesség igénye nélkül csokorba, gyűjtöttük, a Körös-Maros Nemzeti Park néhány madártani és dendrológiai „csúcstartóját.”  »
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjainak kültéri bemutatóhelyei 2020. május 15-én megnyitják kapuikat
2020.05.08.
Örömmel értesítjük a kedves látogatókat, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja (Szarvas), Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontja (Dévaványa) és a Bihari Madárvárta (Biharugra) 2020. május 15-től ismételten megnyitja kapuit vendégei számára.  »
Időben jött a segítség, megmentettünk egy vörös vércsét
2020.05.07.
Az utóbbi napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai több alkalommal is megmentettek olyan madarakat, melyek saját fészkük fogságába estek.  »
Hangutánzó seregélyek a pusztán
2020.05.06.
Tavaszi reggelek alighanem egyik legvirgoncabb, legvidámabb és legváltozatosabb hangú madara a seregély. A Körös-Maros Nemzeti Parkban a kardoskúti Sóstói-telepen is igen gyakori vendég. Dala csicsergéshez hasonlító, vidám és jó kedvre derítő ének, már csak azért is, mert már február végén megszólalhat a tavasz egyik korai hírnökeként.  »
Sikeresen kikelt Dévaványán az egyik fakó keselyű fióka
2020.05.05.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomásán sikeresen kikelt az egyik tojásból a fakó keselyű fióka. Mint korábban megírtuk, április elején két veszélyeztetett tojást szállítottak a Hortobágyi Vadasparkból a Túzokvédelmi Állomásra.  »
Virágzik a szártalan csüdfű a Csanádi pusztákon
2020.05.04.
A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületének legdélebbi pusztafoltján, a Királyhegyesi-pusztán még 2010-ben találtunk egy szártalan csüdfű állományt, mely most gyönyörűen pompázik. Ez nemzeti parkunk egyik legritkább védett növénye.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
TÁJÉKOZTATÁS Túra- és szakvezetések megtartásáról
 
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kerékpártúrák Szarvas környékén
 
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark 2020. programok
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design