magyar english
Álláslehetőség
 
Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark nyitva tartása
 
Túzok Vándorkupa - Pályázati felhívás
 
Széchenyi 2020 - KEHOP, GINOP pályázatok
 
Interreg Román-Magyar pályázat
 
Keressen minket a Facebookon!
             
MEGVÁSÁROLHATÓ!
   
 
Védett természeti területek

Kultúrtörténeti értékek
Nemzeti Parki Termék Védjegy
 
 
Hasznos linkek

   

        

                       

 

 

  

"A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában" LIFE+

 

 

          
 

 


   

   

NATURA 2000 fenntartási tervek
 
Héricsek, zsályák, aszatok
2020.01.13.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban minden évben felmérjük egyes védett növényfajok állományait. A kutatásokat részben a Nemzeti Biodiverzitás Monitorozó Rendszer részeként, részben a saját kutatási programunk részeként végezzük. A védett növényfajok közül év elején meghatározzuk azon növények körét, amelyet az adott évben pontosabban felvételezünk. Minden növényfajt háromévente visszatérően mérünk fel, így az állományok változásait nyomon lehet követni hosszútávon.  »
Hajnali bikacsaták a kardoskúti pusztában
2020.01.10.
Különleges élményben lehet részük azoknak, akik az egyik fagyos, januári reggelen elmennek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartó Telepének bekötőútja melletti kilátóhoz. Innen könnyen megfigyelhető hogyan mérik össze erejüket a szaporodási rangsorért küzdő magyar szürkemarha bikák.  »
Szenzáció: vörös kányák tanyáznak a Csanádi pusztákon!
2020.01.09.
Az utóbbi hónapokban több alkalommal is megfigyeltünk vörös kányákat a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. A Kelet-Magyarországon rendkívül ritkán látható madárból egyszerre több példány is felbukkant.  »
Cickányok az étlapon
2020.01.08.
A kisemlős fajok állományváltozásának nyomon követése, elterjedésük vizsgálatára általában alkalmazott módszer a bagolyköpetek elemzése. Egy országos program részeként Igazgatóságunk is végzett ilyen viszgálatot az idei évben.  »
Áttelelő vízimadarak a Maroson és a Hortobágy-Berettyón
2020.01.07.
Ezen a télen szokatlanul sokáig kitart a Maros alacsony vízállása. A folyó Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó, Makó feletti szakaszán még mindig sok a zátony, a homokpad a mederben.  »
Rejtőzködő szomszédunk: a kuvik
2020.01.06.
A kuvik rendszeres költőfaj a Körös-Maros Nemzeti Park tájain. Leggyakrabban az épületek tetőterének üregeiben költ, s mivel az év nagy részében csendben van, így sokszor nem is tudunk róla, hogy beköltözött a házunkba. Télen, a költési időszak kezdetén azonban gyakran hallhatjuk hangos kuvikolását.  »
Kiváló vadászok a Csanádi pusztákon
2020.01.03.
Az utóbbi hónapokban egyre több molnárgörény bukkan fel a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén. Ez a hatékony ragadozó sokat segít a gazdálkodóknak, mert kiszagolja és megfogja a rágcsálókat. Részletek »
Programajánló: Túrázzanak velünk télen is!
2020.01.02.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a téli hónapokban is kínál izgalmas programokat. Januárban északi madárvendégeinket leshetjük meg, februárban pedig sasok, sólymok nyomába eredünk egy-egy szakvezetéses túra keretében. Részletek »
Eredményes erdészeti kutatás a Körös-Maros Nemzeti Parkban
2020.01.01.
A Körös-Maros Nemzeti Parkban befejeződött az erdészeti kísérleti lékek idegenhonos fajoktól való megtisztítása.  »
Emlős ragadozók a Kis-Sárréten
2019.12.31.
A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén többféle módszerrel figyeljük a rejtett életmódú, többnyire éjszakai aktivitású ragadozókat.  »
Látogassanak el a kardoskúti Madárvonulás Múzeumába!
2019.12.30.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság üzemeltetésében álló Kardoskúti Madárvonulás Múzeumában Magyarországon egyedülálló módon, egy rendkívül érdekes és izgalmas interaktív kiállítás keretein belül ismerhetik meg a madarak életét és vonulási szokásait.  »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Körösvölgyi Látogatóközpont
Bihari Madárvárta
Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont
Kölcsönözhető kiállítások
 
Körösvölgyi Állatpark
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design